Miranda van Kralingen
Zij is een van de weinige internationaal klassiek geschoolde zangeressen die ons land rijk is en is naast het zingen van opera, een entertainster van formaat.
Miranda van Kralingen sloot haar zangstudie in 1987 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij de Haagse pedagoge Ank Reinders.

Tijdens de meestercursus die Elisabeth Schwarzkopf dat jaar in het Amsterdams Concertgebouw gaf, werd Miranda gepromoveerd van de categorie "Jong Nederlands Talent" naar de "Internationale Categorie Sopranen" en kwam tijdens het slotconcert rechtstreeks op radio en TV.

Zij zong "Vier letzte Lieder" van Richard Strauss die zij later op speciaal verzoek van koninigin Beatrix tijdens het 25 jarig huwelijksfeest van het Koninklijk Paar opnieuw uitvoerde. Dankzij deze opmerkelijke start is zij sindsdien onafgebroken te beluisteren op alle (inter)nationale podia.

Zij is een van de weinige internationaal klassiek geschoolde zangeressen die ons land rijk is. Zij is naast het zingen van opera, een entertainster van formaat.