Rachel Ann Morgan
Bijzonder zijn haar concerten van klassieke en volksliederen met eigen harpbegeleiding. Zij brengt zowel Keltische muziek uit haar geboorteland als liederen uit vele andere landen.
De mezzosopraan Rachel Ann Morgan werd geboren en opgevoed in een Welsh sprekende familie in Cardiff, Wales. Toen ze negen jaar oud was kreeg zij haar eerste harplessen. In de loop der volgende jaren won zij verschillende harpcompetities in Wales. Zij studeerde muziek aan de Universiteit van Bristol en daarna harp bij Edward Witsenburg en zang bij Sophia van Sante aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na vijf jaar als harpiste verbonden te zijn geweest aan het Nederlands Ballet Orkest begon zij haar operacarrière bij de Opera Studio van de Nederlandse Opera Stichting. Zij heeft prijzen voor opera en lied gewonnen in Nederland en België
Bijzonder zijn haar concerten van klassieke en volksliederen met eigen harpbegeleiding. Zij brengt zowel Keltische muziek uit haar geboorteland als liederen uit vele andere landen. Dit programma voerde zij uit in veel Europese landen, Rusland, Japan, USA en Canada. De componisten Marius Flothuis, Jochem Slothouwer en Burghardt Söll hebben liederen voor haar gecomponeerd waarin zij zichzelf op de harp begeleidt.