Hebe Mensinga
Violiste Hebe Mensinga (1972) is concertmeester bij Holland Symfonia. Ze speelde samen met violisten als Emmy Verheij, Philippe Graffin en Herman Krebbers.
Zij begon met vioollessen op achtjarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. Daarna studeerde zij bij Wiktor Liberman aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht waar zij in 1998 cum laude afstudeerde.

Tevens studeerde Hebe Mensinga bij Yfrah Neaman in Londen en bij Peter Matzka in Keulen. Zij nam deel aan masterclasses bij onder anderen Herman Krebbers, Menahem Pressler, Rostropovitch en Joseph Gingold. Zij is geregeld gastconcertmeester bij orkesten, zoals Het Gelders Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest. Hebe soleerde met orkesten als Amsterdam Sinfonietta, het Esterhazy Orkest, het Helsinki Radio Philharmonic. In 2008 nodigde het Ulster Orkest in Belfast haar uit om het speciaal voor haar geschreven vioolconcert van Klaas de Vries uit te voeren.

Hebe Mensinga heeft samengespeeld met violisten als Emmy Verheij, Philippe Graffin en Herman Krebbers. Met laatstgenoemde heeft zij het dubbelconcert van Bach in het Concertgebouw uitgevoerd. Van 2003 tot 2008 is zij als als hoofdvakdocente verbonden geweest aan het Conservatorium van Zwolle.

Hebe Mensinga heeft in diverse kamermuziekensembles gespeeld, waaronder in het Delos ensemble, waarmee ze toernees maakte door Syrie, Libanon en Bosnie-Herzegovina en waarmee ze de Vriendenkrans 'Concertgebouwprijs' won. Zij geeft nog regelmatig kamermuziekconcerten in verschillende bezettingen.

Hebe Mensinga bespeelt een JeanBaptiste Vuillaume uit 1867, ter beschikking gesteld door Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.