Ihzar Elias
Izhar studeerde in binnen en buitenland. Hij heeft als solist opgetreden met verschillende symfonieorkesten en verzorgde recitals in binnen- en buitenland.
Izhar Elias (geb. 1977) kreeg reeds vanaf zijn zevende jaar gitaarles. Hij studeerde aan het Conservatorium van Groningen. Daarna ging hij studeren bij Zoran Dukic in Den Haag. Momenteel volgt Izhar een opleiding aan de Academia di Studi Superiori L'Ottocento, bij Carlo Barone in Italiƫ (uitvoeringspraktijk 19e eeuwese muziek).
In 1991 won hij het Prinses Cristina Concours en het nationaal concours van de Stichting "Jong Muziektalent Nederland" in 1996.In 1998 tweede prijs van het Tromp Muziek Concours voor professionele gitaristen uit de Benelux.
Als solist heeft hij opgetreden met o.a. het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest en het Brabants Orkest. In het Concertgebouw te Amsterdam vertolkte hij als solist, begeleid door het Joven Orquestra Nacional de Espana, het Concerto de Aranjuez van Rodrigo.
Verder was hij meerdere malen te zien en te beluisteren op radio en TV en verzorgde vele solorecitals in binnen- en buitenland. In 1988 maakte hij een tournee door Japan.