Ensemble Nicolae Pirvu
Nicolae Pivu behoort tot de meest getalenteerde panfluitisten ter wereld. Zijn fantastische techniek, gevoel voor timing en zijn warme toon maken hem buitengewoon.
Nicolae Pivu is docent aan het Hilversums Conservatorium en aan de Stedelijke Muziekschool te Den Haag. Vanaf zijn 14e heeft Nicolae over de gehele wereld gemusiceerd in tal van ensembles en als solist. Hij leerde panfluit spelen bij de beroemde Fanica Luca aan het conservatorium "Gheorghe Enescu" te Boekarest. Hij behoort tot de meest getalenteerde panfluitisten ter wereld. Zijn fantastische techniek, gevoel voor timing, en de warme toon, die hij aan zijn panfluit ontlokt, zijn buitengewone beweeglijkheid in alle registers, de volmaakte kennis van zijn instrument en de schoonheid van zijn muzikale repertoire maken hem buitengewoon.
Als solist maar ook met zijn ensemble heeft Nicolae al menig concert gegeven. Uniek zijn de optredens in samenspel met harmonieorkesten en koren. Op feesten, culturele festivals en recepties is hij een graag geziene gastmusicus met zijn ensemble.


Roemeens ensemble bestaande uit:
Nicolae Pirvu Panfluit / Leider
Viool
Cymbaal
Accordeon
Contrabas

Video materiaal

Nicolae Pirvu bij de opening van het militaire jaar