Peter Verduyn Lunel
Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als solofluitist van het Heidelberger Kammerorchester, voordat hij zich weer in Nederland vestigde als solofluitist.
Peter Verduyn Lunel studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant en in Londen bij William Bennet en Geoffrey Gilbert. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als solofluitist van het Heidelberger Kammerorchester, voordat hij zich weer in Nederland vestigde als solofluitist van het Radio Symfonie Orkest en momenteel het Nederlands Ballet Orkest.

Zijn grootste passie ligt in de kamermuziek en op dit vlak heeft hij zich breed ontwikkeld met een veelzijdig repertoire, dat reikt van de vroege Barok tot contemporaine werken. Naast zijn samenwerking met Klára Würtz speelt hij eveneens met harpiste Manja Smits en met het Lunel Kwartet.

Hij maakte als solist een aantal tournees die hem door heel Europa en Noord-Amerika voerden. Er verscheen van hem een aantal CD opnamen, waarvan de meest recente o.a. fluit- en piccolo concerten van Vivaldi bevat. Hij assisteert Abbie de Quant aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht.