Connie Neefs
Connie Rita Francisca Neefs (Gierle, 10 juli 1952) is een Vlaamse zangeres, actrice en presentatrice, en zus van Louis Neefs Als zangeres heeft Connie een carrière uitgebouwd met o.a. het gereputeerde VARA-Dansorkest, het BRT-Orkest, harmoniën, big bands en vele andere grote en kleine orkesten. Fotografie: Connie Bourla
Na de de balletschool van Jeanne Brabants koos Connie voor de afdeling Kleinkunst van de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen en behoorde bij de eerste lichting afgestudeerden. Na haar studies ging ze aan de slag in het Casino van Blankenberge. In 1973 was Connie voor de BRT te gast in de Nordring. Een jaar later won ze, samen met Micha Marah en Ann Michel, voor de Belgische ploeg het festival 'Coupe d'Europe Musicale' te Villach (Oostenrijk).

Verder kreeg ze in 1974 de persprijs en de prijs van het publiek tijdens de Gouden Sirene van Middelkerke. In 1975 nam ze deel aan Canzonissima, de voorloper van 'Eurosong'.

Haar veelzijdigheid bewees deze professionele artieste meermaals. Zo speelde Connie de hoofdrol in de musical 'South Pacific' te Antwerpen (K.V.O. 1972) en in de televisieserie 'De Poppenkraam' voor de K.R.O. als Henriette. Van 1977 tot 1979 presenteerde Connie bij BRT 1 'Zie zo zondag'.

In Nederland was zij vaak te gast in in radio- en televisieprogramma’s als de Ted Show van Ted de Braak, De KRO komt langs, de Bloemengala's en werkte samen met o.a. Tonny Eyk, Lex Jasper, Gerrit den Braber, Nico Hiltrop en Karel Prior.

Nadien werd ze eveneens een bekend televisiegezicht met de presentatie van o.a. de programma’s 'Op het terras' voor jongeren ouder dan 50 en daarna 'Mijn hart is vol muziek' met koren en muziekensembles.

Onder de titel 'Sport is tof' zong Connie in 1988 het Gordellied.

In 1992 maakte ze terug haar opwachting bij de Radio 2 Omroep Brabant en presenteerde van 5 april 1992 t.e.m. 28 januari 1996 'Top of flop'. In december 2000 stond ze in het Antwerpse Sportpaleis op de planken voor het herdenkingsconcert van haar broer ('Louis Neefs 20 jaar later'). In datzelfde Sportpaleis trad Connie in 2002 op tijdens 'Houden van' en in 2006 tijdens 50 jaar KBG-OKRA en ‘Houden van’. In 2008 stond ze daar opnieuw op het podium tijdens Griffelrock in het kader van 75 jaar Sportpaleis. Connie Neefs is meter van Music Maestro Please in Sint-Niklaas en van STRATO-VANI, waarvoor ze steevast de presentatie verzorgt in Vorst Nationaal. Het Kursaal van Oostende en in Flanders Expo Gent.

CN/bio/22-Nov-12

Als zangeres heeft Connie een carrière uitgebouwd met o.a. het gereputeerde VARA-Dansorkest, het BRT-Orkest, harmoniën, big bands en vele andere grote en kleine orkesten. Daarnaast werkt Connie ook solo. Samen met haar muzikanten reist zij door Vlaanderen en brengt sfeervolle liedjes, ook in samengestelde programma’s met collega’s.

De ‘Louis Neefs Hommage-Er zal altijd een Zon zijn’ werd meer dan 70 keer opgevoerd in de Vlaamse theaterzalen en loopt nog steeds. Dat succes leidde tot een boek met dezelfde titel dat Connie schreef over leven en carrière van broer Louis.

2010 werd opnieuw een heel druk jaar met vele optredens waaronder ‘Modewonderland’, een programma waarin zij de relatie legt tussen mode, muziek en dans van 1900 tot vandaag. Zij was ook te gast in het Eén-programma ‘Plat Préféré’ van Jeroen Mues met de lievelingskost van haar broer Louis Neefs.

Samen met acteur Lucas Van den Eynde, 12-koppig orkest en groot kinderkoor van het Muziekconservatorium van Lier werd het jaar afgesloten met zeven kerstconcerten ‘Een Formidabele Kerstmis’.

In 2011 kwam ze met de nieuwe show ‘Puur Natuur’ naar de theaters, een nieuwe productie met Hugo Symons. Als hoogtepunt in het najaar was er opnieuw de presentatie van het grote Strato-Vani Concert voor 8.000 muziekliefhebbers in Flanders Expo Gent.

Het nieuwe jaar 2012 neemt een vliegende start met de jaarlijkse nieuwjaarsconcerten met het Jeugd- en Muziek Orkest Antwerpen en de Koninklijke Harmonieën De Ster & Sint-Cecilia in Evere.

In 1953 kwam de televisie in de huiskamer in Vlaanderen. 60 jaar Televisie is een nieuwe productie van Connie Neefs.