Lils Mackintosh
Ze is een levendige, getalenteerde zangeres. Lils' selecties uit the Great American Songbook zijn soms triest, soms ontroerend, maar altijd met een beetje humor en intense passie.
Als dochter van zowel een muzikale vader als moeder leek een carrière als muzikant voor de hand te liggen. Zij werd op 17-jarige leeftijd gescout door de acteur Jack Monkau en verliet de kweekschool voor een muzikale carrière. Lils startte haar professionele carrière met een rol in de musical Hair en speelde daarna rollen in de hardrockopera 'Ik, Jan, Cremer' en de Joop van den Ende musical 'Barnum'. Daarnaast speelde ze in verschillende rock- en hardrockbands en maakt ze een tournee in onder meer Soedan, Koeweit en Egypte, samen met haar gezin.
In deze periode werkte ze ook samen met grootheden zoals Oscar Peterson en B.B. King. In 1977 bracht zij haar eerste jazz single uit, een cover van de Rogers & Hart klassieker 'My Funny Valentine'.

Het winnen van de vocalistenprijs van het Nederlands Jazzconcours Breda, zorgde voor een beslissende wending in haar carrière. Vanaf dat moment trad Lils veelvuldig op in binnen- en buitenland en stond ze meerdere malen op het North Sea Jazz Festival.

Lils wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande artiesten in het genre. Lils heeft gewerkt met uiteenlopende artiesten zoals Oscar Peterson, B.B. King, Scott Hamilton, Rita Reys, het Rosenberg Trio, Cor Bakker, Madeline Bell, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Louis van Dijk, The Beets Brothers, Georgie Fame en the Dutch Swing College Band.