Jan & Anny
Als boegbeelden van hitformatie BZN maakten Jan Keizer en Anny Schilder tussen 1976 en 1984 furore en werd hit op hit gescoord.
an & Anny – The Two Of Us

Wat eind 2009 startte als een ‘eenmalige reünie’ als eerbetoon aan Mies Bouwman, groeide uit tot een langdurige en succesvolle hernieuwde samenwerking die tot ver over de landsgrenzen weerklank heeft gevonden. Jan Keizer en Anny Schilder zijn helemaal terug en het Volendamse zangduo heeft met The Two Of Us een muzikaal uiterst divers tweede album afgeleverd.

De stemmen van Jan Keizer en Anny Schilder gelden als de meest herkenbare uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Als boegbeelden van hitformatie BZN maakten ze gezamenlijk tussen 1976 en 1984 furore en werd hit op hit gescoord. Hoewel hun wegen destijds scheidden, is hun muzikale erfenis altijd levend gebleven. Dat bleek uit de enthousiaste reacties die het reüniealbum Together Again in 2010 opriep. In eigen land, maar ook ver daar buiten.

Het herkenbare geluid van Jan en Anny sloeg aan in onder meer Zuid-Afrika en voormalig Oostbloklanden als Roemenië. “Ten tijde van het communistische regime was westerse muziek verboden. Het bleek dat onze muziek destijds achter het IJzeren Gordijn samen met de muziek van bands als ABBA, Boney M en Pink Floyd het meest in het geheim werd gedraaid”, aldus Jan Keizer. “De gevoelens die deze mensen bij onze muziek hebben, blijken enorm. Het is toch wel een heel bijzondere gewaarwording als we daar dan nu mogen optreden en we al die emotionele reacties zien.”

Video materiaal

Jan en Anny in Culemborg