Oleg Lysenko
Als solist behaalde Oleg in 2005 de eerste plaats op de Internationale Accordeon competitie in Amstelveen. Hij heeft zich gespecialiseerd in Argentijnse tango aan het Rotterdamse conservatorium
Oleg Lysenko werd in 1974 geboren in Poltava, Oekraïne.

Van 1989 tot 1993 studeerde hij aan het N.V. Lysenko Muziek College in Poltava. Hier is hij opgeleid tot muziekleraar. Na het doorlopen van dit college heeft hij een jaar lang muziekles gegeven aan kinderen.

Van 1994 tot 1999 studeerde hij aan de P.I. Tsjaikovski Nationale Muziek Academie in Kiev, Oekraïne. Hier kreeg hij accordeonles van professor Nicholay Davidov en les in dirigeren van professor Yuriy Tarnopolsky. In Kiev behaalde hij een bevoegdheid als accordeon-leraar, accordeon-concertant, en dirigent.

Sinds het jaar 2000 vervolgt Oleg zijn studies in Nederland. In dat jaar bracht hij ook zijn 2e CD "Awakening" uit.

In 2004 behaalde hij zijn Master Degree Klassieke Accordeon aan de Messiaen Academie in Enschede. Hier leerde hij muzikale stijlen uit de Renaissance en Barok op westerse wiijze te vertolken en verfijnde zijn technische en stilistische vaardigheden. Tevens volgde hij een leergang hedendaagse West-Europese accordeon muziek.

In 2003 formeerde hij samen met zijn mede-studenten het "Nederlands Accordeon Atelier". In de ensemble categorie wonnen zij de derde prijs op de Internationale Accordeon Competitie in Castelfidardo in Italie.

Als solist behaalde Oleg in 2005 de eerste plaats op de Internationale Accordeon competitie in Amstelveen. Ook nam hij deel aan het Internationale Accordeon Festival in Deventer.

Van 2005 tot 2008 heeft Oleg zich gespecialiseerd in Argentijnse tango aan het Rotterdamse conservatorium, waar hij bandoneonles kreeg van prof. Victor Villena op de afdeling wereldmuziek.

Oleg's interesse gaat uit naar de mogelijkheden om zijn accordeon niet alleen als soloinstrument te gebruiken maar ook binnen een ensemble.

In 2007 werd Oleg gevraagd voor een gastoptreden met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, in samenwerking met Dmitry Hvorostovsky (bariton), Ekaterina Siurina (sopraan), Ion Marin (dirigent) en Yury Lysenko (balalajka). Ook verzorgde hij de muzikale begeleiding voor de productie "Later is te laat" voor het Artemis theater o.l.v. regisseur Floor Huygen en werkte hij mee aan “So Here We Are”, een project van choreograaf Conny Janssen en dirigent Carlo Balemans. Ook nam hij deel aan het succesvolle internationale festival voor Russische cultuur in Parijs in November 2007, georganiseerd door La Pensee Russe, onder patronage van graaf Peter Sheremetyev.