Philippe Elan
Philippe Elan is een echte Franse zanger die in Nederland leeft en werkt. Ook zingt hij Nederlandse nummers maar wel met een Frans gevoel en dat is emotie en een enorm goed stemgebruik dat alleen een Fransman kan. Hij zingt ook in het Italiaans. Philippe Elan is een echte liefhebber van het betere lied en hij wil deze passie delen. Met zijn warme stemgeluid, zijn gevoel voor poëzie, en zijn soepele verhaaltrant weet hij zijn publiek tot in het hart te raken. Philippe Elan is een echte live solist en podium dier en weet zijn publiek tot op het eind op de punt van de theater-stoel te houden.
Philippe Elan wordt in 1960 in Lectoure (zuidwest Frankrijk) geboren.
Hij begint al op zeer jeugdige leeftijd met muziek- en saxofoonles.
Na de middelbare school rondt hij een opleiding af aan de pedagogische academie van Toulouse en werkt hij korte tijd als onderwijzer.
Het is in deze tijd dat hij begint met de ontwikkeling van zijn zangkwaliteiten. Philippe heeft altijd veel gezongen; op school was zijn bijnaam 'la radio'!

In 1985 komt hij naar Nederland en nog geen jaar later wint hij de eerste prijs op het chansonconcours van de ‘Alliance Française’. Zijn theaterdebuut vindt plaats in november 1988. Het wordt een verrassend programma waarin hij, onder begeleiding van het Gemini Ensemble, chansons brengt van onder andere Jacques Brel, Charles Trenet en Charles Aznavour. Publiek en recensenten zijn zo enthousiast over de samenwerking tussen Philippe en het Gemini Ensemble, dat dit resulteert in een eerste cd, Chansons Classique. Deze werd in 1991 bekroond met een Edison Award. Hierdoor komt zijn carrière in een stroomversnelling. Er volgen theatertours door Nederland waarin hij optreedt met onder meer Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi.