Lenny Kuhr
In 1969 wint Lenny Kuhr het Eurovisiesongfestival in Madrid. Met haar lied ‘De troubadour’ pakt ze heel Europa in. Vanaf dat moment scoort Lenny de ene na de andere hit. Lenny heeft vele stadia in haar leven doorlopen en mede daardoor is haar muziek veel meer gaan richten naar de emotie van de mens in het algemeen. Ze raakt mensen op verlei wijzen. Ze raakt de gevoelige snaar met vertalingen van liederen van Schubert maar zingt ook Jules de Korte. Kortom een vrouw om naar te luisteren en te bewonderen.
Lenny Kuhr
Naam: Helena Hubertina Johanna (Lenny) Kuhr
Geboren: 22 februari 1950

Gedurende het theaterseizoen 2009-2010 was Kuhr met twee nieuwe programma's te zien in de theaters van de Lage Landen: Troubadours van alle tijden (met Ralph Rousseau op viola da gamba) en Dichtbij (theaterseizoen 2010-2011 reprise van beide programma's). In 2010 verscheen, ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag, haar eerste dvd Mijn liedjes, mijn leven met een bonus-cd die niet eerder uitgebracht materiaal bevat.

In de allereerste aflevering van Ali B op volle toeren op 5 januari 2011 maakte haar lied 'Spijt', het antwoord van een moeder op 'Mama sorry' van rapper Keizer, veel indruk. Volgens de formule van het tv-programma maken de Nederlandse artiest en de rapper hun eigen versie van een hit van de ander: Kuhr maakte derhalve haar versie van Mama Sorry terwijl Keizer de hit De troubadour (1969) in een rapjasje goot. Deze versie bereikte de nummer 50 in de Single Top 100.

In het najaar van 2011 verscheen haar cd 'Liefdeslied' met onder meer drie liederen van de Spaanse dichter Federico García Lorca (vertaald door Bart Vonck). Met het gelijknamige programma (begeleid door gitarist Cor Mutsers en bassist Mischa Kool) is ze te zien in de Nederlandse en Belgische theaters.

In DWDD Recordings zong Lenny een lied van Amália Rodrigues. Meer tv-programma's volgen: Mattheüs Masterclass 2012 (EO) en Verborgen Verleden (NTR).