Anita Meyer
Anita Meyer is een van de meest gevraagde artiesten waar dan ook in Nederland. Niet voor niets is zij een artiest met een lange solo carrière van 1976 tot op heden. Beroemd zijn haar optredens met Lee Towers en tal van titelsongs van bekende TV programma's. Anita's stemgeluid is loepzuiver en daarom een voorbeeld voor elke soloartiest die het toch van live optredens moet hebben. Haar bekendste hits waren "Run to me" met Lee Towers in 1986, "The alternative way" in 1976, "Why tell me, why" in 1981.
Anita Meyer (Rotterdam, 29 oktober 1954), officiële naam: Annita Meijer.

Meijer treedt als kind al op (eerst nog met haar broer) in koorrtjes en begint in de jaren zeventig als een veelgevraagde achtergrondzangeres, o.a. voor Patricia Paaij. De doorbraaks als soloartieste is in 1976 met "The Alternative Way", een samenwerking met Hans Vermeulen. Dit nummer wordt in Nederland een nummer 1-hit, en ook haar volgende singles verkopen goed.

Zij speelde de rol van Grizabella in de musical Cats, een productie van Joop van den Ende. Ze werkte mee aan tal van TV programma's en speelde onlangs de rol van Maria in de (EO-RKK) TV productie "The Passion". "Het spijt me" is haar bekendste TV tune.

In 2008 verzorgde ze samen met Lee Towers een aantal gastoptredens bij de luchtmachtkapel in het kader van de concertenreeks Hollywood in concert.

Legendarisch is het live opgenomen duet "Run to me" met Lee Towers in 1986.