Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland, ook bekend als Sandra Newland, is een Nederlandse zangeres. Ze verkreeg nationale bekendheid door haar deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland in 2012.
Op 20 december 2012 verscheen het album And More digitaal. Binnen 24 uur stond het album op de eerste positie in de iTunes Album Charts en stond Van Nieuwland met 18 singles in de iTunes Top 200, waarvan 17 in de Top 100. Dit waren zowel eerder uitgebrachte The Voice of Holland-nummers als nieuwe nummers die op het album zijn verschenen. Op 21 december kwam de eerste officiële single Sing It Back van haar album binnen op de eerste plaats in de Single Top 100. Een week later kwam het album binnen op nummer 1 in de Album Top 100.
In de eerste twee weken van 2013 stond Van Nieuwland met vijf hits tegelijkertijd in de Nederlandse Top 40, een nieuw record.
Mede georganiseerd door Sky Radio was er op 14 februari dit jaar, 2013, in de Paradiso een speciaal valentijnsconcert ter ere van Sandra van Nieuwland. Het was voor haar één van de eerste avondvullende optredens met band. Het concert was binnen een dag uitverkocht.[6]
Van Nieuwland was op 8 maart 2013 te gast bij Giel Beelen op radiozender 3FM in zijn ochtendprogramma GIEL en deed daar een akoestische versie van The Year of Summer, oorspronkelijk van Niels Geusebroek. Ze deed eveneens het nummer Sing it Back en haar eigen nummer, Love you Less.
Speciaal voor de War Child-actie van Radio 538 maakte Sandra van Nieuwland samen met de band Kensington op 26 maart 2013 een rockversie van de hit Keep your head up waarvan van Nieuwland eveneens als Kensington al een eigen versie van hadden uitgebracht. Ze maakte ook een rockversie van het nummer Another love van Tom Odell.[7]
In maart en april 2013 ging Van Nieuwland ter promotie van haar album And More op tournee.