Thomas Berge
Thomas Berge, pseudoniem van Chiel Ottink (Enschede, 25 januari 1990), is een Nederlands zanger. Albums: Berge Verzet, De mooiste, Geloof in je dromen, 1221, Als jij lacht, Kon ik maar even bij je zijn. Tv-programma's: De beste zangers van Nederland! In 2005 ontving hij een Zilveren Harp; Berge ontving een Originele Rembrandt voor het album "Geloof in je dromen"; Berge is ambassadeur van de Cliniclowns; In 2008 ontving hij de Gulden Vedel voor zijn nummer "Jij bent mijn leven". In november 2009 ontvangt Thomas een gouden single award voor Kon ik maar even bij je zijn.
Thomas Berge nam op twaalfjarige leeftijd zijn eerste single op. Mijn luchtballon werd als promotie 800.000 keer verkocht en verspreid door Neckermann. Zijn artiestennaam werd bewust gekozen om in de toekomst in navolging van onder andere Heintje en Jan Smit een aandeel in de Duitse muziekwereld te veroveren. Overigens was Berge in zijn jeugd ook een begenadigd fietscrosser. Door het aanbreken van zijn zangcarrière heeft hij echter zijn crossfiets aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.

Begin 2007 deed Berge met de Russische kunstschaatsster Nina Oelanova mee met het programma Sterren Dansen op het IJs tot hij op 10 maart 2007 de skate-off van Geert Hoes verloor met 39% van de stemmen. In maart 2007 was hij op Tien te zien bij het muzikale programma Just the two of us. Bij de regionale televisiezender RTV Oost kwam er op 2 juni 2007 een nieuw programma, namelijk "Toppers te Paard". Hierin leerden bekende Nederlanders paardrijden.

In oktober 2007 nam hij met Junior Songfestivaldeelneemster Tess Gaerthé de single "De stem van mijn hart" op. Dit is de Nederlandse versie van het liedje "You are the music in me" uit High School Musical 2.

Vanaf 11 januari 2008 werd zijn eigen realitysoap op Nederland 1 uitgezonden. Met zijn single "Zonder jou", waarmee hij zijn eerste top tien-hit scoort in de Single Top 100, was hij in de zomer van 2008 te zien in de soap Goede tijden, slechte tijden. Berge bracht in 2008 een dvd uit met een live-registratie van zijn twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

Op 6 september 2008 nam Berge samen met Roemjana de Haan deel aan het tweede Eurovisiedansfestival in Glasgow. Ze werden daar uiteindelijk veertiende en laatste met slechts één punt.

In het najaar van 2009 verscheen zijn nieuwe album. In 2009 deed hij mee aan het programma 'De beste zangers van Nederland' waarbij Gordon, Henk Westbroek, Danny de Munk, Albert West, Nick Schilder, Simon Keizer en Thomas Berge een week lang op Ibiza zaten en daar elkaars repertoire zongen.

Op 6 augustus 2009 werd bekend dat Berge tijdens zijn vakantie in het Spaanse Salou besmet was geraakt met de Mexicaanse griep.

In 2010 nam Berge deel aan het tweede seizoen van het EO programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren in de St. Vituskerk in Hilversum.

In 2012 nam Berge deel aan het programma: De Schat van de Oranje op SBS 6.

Thomas Berge bracht in oktober 2011 zijn album 1221 uit. Het album is een vertaling op alles wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt en heeft dit eigenhandig verwoord in een meegaand album met swingende up-tempo's en gevoelige ballades.

Op 26 april 2013 kondigde Berge aan zijn samenwerking met zijn toenmalige manager en platenmaatschappij Johnny Sap/Studio 1 te hebben gestopt.