Ettens Mannenkoor
Energiek, eigentijds en enerverend, zo kan men de optredens van het Ettens Mannenkoor omschrijven.
Onder leiding van het artistiek team Nick Moritz en Armanda ten Brink verzorgt dit imposante mannenkoor concerten op een hoog niveau. Jarenlang hard werken aan zangkwaliteit, repertoireopbouw en uitstraling werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert enthousiast, recensies en juryrapporten zijn juichend en ook de jonge aanwas bewijst dat het EMK succes heeft met de nieuwe weg die het bewandelt. Dat goede mannenkoorzang een brede doelgroep aanspreekt wordt bewezen door dit koor uit het dorpje Etten in de Achterhoek.

Het EMK heeft een rijk verleden maar vooral ook een mooie toekomst. Concertreizen brachten het koor al naar Canada, Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en België. Met regelmaat wordt het koor gevraagd te assisteren in de Carmina Burana die men in eigen beheer al meermaals met succes uitvoerde. Voor komende jaren worden diverse uitnodigingen voor concertreizen in overweging genomen. Dat het EMK zoveel mensen aanspreekt heeft alles te maken met een goede repertoirekeus en de optimale combinatie van werken aan kwaliteit in een uitstekende sfeer. Een actief bestuur schept de voorwaarden waarin het artistiek team met het koor aan de slag kan.

Het Ettens Mannenkoor heeft de mogelijkheid een compleet concert te verzorgen met (eigen) solisten en muzikale begeleiding. Het koor kan ook haar medewerking verlenen aan bijzondere evenementen. Het koor is te beluisteren op diverse uitgebrachte cd’s.