An Lauwereins
An Lauwereins is voornaamste sopraan-musical ster van Vlaanderen. Zij creëerde in Vlaanderen Nederland tal van hoofdrollen diverse musicals.
De voornaamste sopraan-musical ster van Vlaanderen. Zij creëerde in Vlaanderen Nederland tal van hoofdrollen in de Nederlandstalige versies van ondermeer The Sound of Music, Les Miserables, Jekyll & Hyde, Broadway Baby en vertolkte de rol van de operadiva Carlotta in The Phantom of the Opera in Her Majesty’s Theatre op de Londense West End!

An Lauwereins volgde zanglessen bij Maria Verhaert, professor Rudolf Bautz en Jacqueline Van Quaille. Tevens genoot zij een meestercursus aan het Muziekconservatorium van Wenen.

Zij behaalde de Frans Dupontprijs op het 9de Internationaal Opera- en Belcantoconcours van België, de tweede prijs op het Nico Dostalwettbewerb in Wenen 1991 en de eerste prijs operette op de Marga De Boer Operette- en Musicalwedstrijd in Roosendaal (Nederland) 1992.

An verzorgde talrijke optredens voor radio- en televisie. Zo was zij soliste in meerdere concerten met onder andere het Vlaams Radio Orkest, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen (de huidige Filharmonie), I Fiamminghi, de Beethoven Academie, l’Arco Musicale en het Rundfunkorchester Sudwestfunk. In het theater viel zij op als één van de bloemenmeisjes in Wagners 'Parsifal' bij de Vlaamse Opera.
In 1990 debuteerde zij in het musicalgenre als Maria in 'West Side Story' bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Daar speelde zij vervolgens nog rollen in 'Dear Fox' (rol van Hermelijn), 'Broadway Baby', 'Hollywood by night', 'Je Anne' (rol van Margot).

Het meeste succes oogstte zij met haar vertolking van de gouvernante Maria Rainer in de Vlaamse versie van 'The Sound of Music'. Deze rol vertolkte zij met hart en ziel en het grootste plezier gedurende drie theaterseizoenen (in totaal 300 voorstellingen) in een tournee door Vlaanderen en Nederland voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Daarnaast was An nog te zien in de Vlaamse versie van 'Cats' (rol van Griddlebone en Jennyanydots), als Emma in 'Jekyll & Hyde' en als Young Sally in 'Follies'.