Bert Heerink
© fotografie Xandro Media In de jaren 80 scoorde hij met zijn band "Vandenberg" wereldwijd hits als "Burning Heart" en "Different Worlds". Hij heeft wereldpodia betreden o.a. in grote stadions in de USA en Japan.
Bert Heerink is een van onze Nederlandse popartiesten die een internationale carrière heeft opgebouwd. In de jaren 80 scoorde hij met zijn band "Vandenberg" wereldwijd grote hits als "Burning Heart" en "Different Worlds". Hij heeft vele wereldpodia betreden o.a. in grote stadions in de Verenigde Staten en Japan. Hij trad daar op met wereldsterren als: Kiss, Ozzy Osborn, Cheaptrick en de Michael Schenker Groep. In 1989 begon hij aan zijn solocarrière.

Hij is voor de Nederlandse popmuziek een belangrijk zanger en zijn live optredens scoren zeer goed bij het publiek. Door zijn opvallende TV en radiocommercials voor Heineken en grote hits maakte Nederland kennis met zijn Nederlandstalig repertoire. Hij scoorde grote hits als: "Doe wat je wil", "Zon in de Winter", en natuurlijk zijn toptien hit "Juli July".

Sinds 2013 zingt Heerink bij Pink Floyd Project, waar hij in november 2012 middels een gastoptreden al acte de presénce gaf. Bij Pink Floyd Project neemt Heerink de vocalen van Roger Waters voor zijn rekening. Ook heeft hij de gastvocalen verzorgd op het lied Another Me, afkomstig van het debuutalbum Out of the Void van de Nederlands-Friese progressieve/melodieuze deathmetalband Sense vs. Sanity.