Marco Bakker
Marco Bakker is één van de weinige Nederlandse solisten, die een internationale carrière heeft opgebouwd. Zijn veelzijdigheid is uniek.
Marco Bakker is één van de weinige Nederlandse solisten, die een internationale carrière heeft opgebouwd. Zijn veelzijdigheid is uniek. Naast opera, operette en musicals, gaf hij recitals en zingt bijvoorbeeld ieder jaar de Christuspartij in de Matheus Passion.Bij is een bekend door zijn vele radio- en TV programma's die hij presenteerde.

In 1965 maakte Marco Bakker zijn operadebuut in het Holland Festival in de speciaal voor hem geschreven opera "De Droom" van Ton de Leeuw. In de jaren zestig won hij vele belangrijke (inter)nationale concoursen. In 1973 had hij zijn eerste grote Amerikaanse tournee. In 1975 had hij de hoofdrol in "Intermezzo" van Richard Strauss, dat de hoogste prijs kreeg voor toneel- en operaproducties in Engeland. De veelzijdigheid van Marco Bakker blijkt uit zijn verkenning van muzikale grenzen in het theaterprogramma "Europa", waarin hij genres uit vele Europese landen ten gehore bracht. Samen met ruim 200 studenten van diverse hoge scholen in Brabant en België werkte hij mee in een musical "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" van Andrew Lloyd Webber.