Claudia Patacca
Tot haar engagementen behoren o.a. optredens bij De Nederlandse Opera, Opera Zuid en het Koninklijk Theater De Munt in Brussel.
Claudia Patacca studeerde aan het conservatorium van Enschede bij Anne Haenen en sloot in 1992 haar studie DM en UM in vijf jaar cum laude af. Ze won de Tubantia Prijs en presenteerde zich in hetzelfde jaar met veel succes tijdens de Erna Spoorenberg Solisten Presentatie. Daarop volgde vele oratoriumconcerten bij diverse koren in binnen- en buitenland. Intussen heeft Claudia een breed oratoriumrepertoire opgebouwd met bekende en minder bekende werken.

Claudia werkte solistisch met dirigenten als Eddo de Waart, Ton Koopman, Jan Willem de Vriend, Simon Rattle, Ion Marin, Carlo Rizzi, Antonio Pappano en Ivor Bolton. Zij trad o.a. op met orkesten als het Radio Kamerorkest, Radio Symfonieorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Filharmonisch Orkest, Combattimento Consort, Limburgs Symfonie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Essener Filharmoniker. Ze maakte tal van radio-opnames voor verschillende omroepen.

Tot haar engagementen behoren o.a. optredens bij De Nederlandse Opera, Opera Zuid en het Koninklijk Theater De Munt in Brussel. Verder verleent Claudia regelmatig medewerking aan de Matinee op de Vrije Zaterdag in het Concertgebouw te Amsterdam.