Ilse Huizinga
Ilse Huizinga is één van Nederlands bekende jazz zangeressen, mede dankzij de lovende recensies op haar albums en de aandacht op radio en tv voor haar werk.
Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1997 bracht ze haar eerste cd uit, die opvallend lovende kritieken oogstte. Met 6 cd’s heeft ze haar sporen in de jazz inmiddels ruimschoots verdiend. Een Edison nominatie rijker, trad ze o.a. op in Engeland, Spanje en Turkije en vertegenwoordigde ze Nederland bij het internationale jazzfestival Vienne in Frankrijk.

Haar volle, warme en direct herkenbare stem inspireerde menig recensent tot uitspraken als ‘een engel die op aarde neerdaalt’ (AD), en ‘een nachtegaal met gouden stem’ (Cosmopolitan). Interviews en optredens in radio- en televisieprogramma's samen met interviews in dagbladen en magazines maakten haar bekend bij een breed publiek. Ook zong ze in de succes serie 'Gooische vrouwen'.

Ilse is opgenomen in ‘The Jazz Singers, the ultimate guide’, als één van de 500 beste jazzvocalisten in de internationale jazzgeschiedenis. (Scott Yanow, Backbeat Books, 2008)