Daniël Lohues

Daniël Lohues

 

Daniël Lohues is een Nederlandse zanger, geboren op 16 februari 1971 in Emmen. Zijn vader, organist en dirigent, neemt hem al snel mee om zijn eerste muzikale stapjes te zetten. Hij leerde orgel spelen, maar ruilde dit in 1984 om voor een gitaar!

Als hij 19 is gaat hij bij The Charlies spelen, een populaire band die ging verhuizen naar Utrecht. Daar maakten The Charlies een CD,ze traden veel op en kwamen op de radio en de tv. Dan begint Daniël  liedjes te schrijven in de taal van thuis.

“Skik” wordt in 1994 geboren, heel Nederland is enthousiast! Er volgt een plaat, een CD, de optredens worden steeds groter! “Skik” staat op Pinkpop, ontvangt een Zilveren Harp, een tweede CD, ze spelen op Parkpop in Den Haag,  Lowlands en diverse TV- en radioprogramma’s.

De singles “Hoe kan dat Nou”, “Op Fietse”, ‘t Giet zoals ‘t giet” en “Ik ga als een speer” kwamen hoog in de hitparade terecht.

Dan besluit Daniël te produceren en songs te schrijven voor anderen. Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jenny Arean, Freek de Jonge en Kinderen voor Kinderen nemen zijn songs op.

Ook blues wil hij gaan uitdiepen, hij besluit een plaat te maken. Lohues & the Louisiana Blues Club is geboren, de eerste CD “Ja Boeh” is een groot succes. Een nieuwe tour krijgt een hoogtepunt als ze het  voorprogramma mogen verzorgen voor de Rolling Stones in Nijmegen. Ook doet hij alleen, akoestisch, een paar grote voorprogramma’s, o.a. voor Van Morrison en maakt een plaat met de titel “Allennig”.

Daniël Lohues een zeer veelzijdige zanger en bij ons te boeken! Wij hebben een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

Daniël Lohues, persfoto