Daniël Lohues

Daniël Lohues

 

Daniël Lohues is een Nederlandse zanger, geboren op 16 februari 1971 in Emmen. Zijn vader, organist en dirigent, neemt hem al snel mee om zijn eerste muzikale stapjes te zetten. Hij leerde orgel spelen, maar ruilde dit in 1984 om voor een gitaar!

Als hij 19 is gaat hij bij “The Charlies” spelen, een populaire band die ging verhuizen naar Utrecht. Daar maakten zij een CD, ze traden veel op en kwamen op de radio en tv. Dan begint Daniël  liedjes te schrijven in de taal van zijn thuis.

Skik” wordt in 1994 geboren en heel Nederland is enthousiast!

Er volgt een plaat, een CD, de optredens worden steeds groter! “Skik” staat op “Pinkpop“, ontvangt een “Zilveren Harp“, een tweede CD, ze spelen op “Parkpop” in Den Haag,  “Lowlands” en diverse TV- en radioprogramma’s.

De singles “Hoe kan dat Nou“, “Op Fietse“, ‘t Giet zoals ‘t giet” en “Ik ga als een speer” kwamen hoog in de hitparade terecht.

Dan besluit Daniël te produceren en songs te schrijven voor anderen. “Guus Meeuwis“, “Paul de Leeuw“, “Jenny Arean“, “Freek de Jonge” en “Kinderen voor Kinderen” nemen zijn songs op.

Lohues & the Louisiana Blues Club” is geboren, als hij besluit zich met blues bezig te gaan houden,  de eerste CD “Ja Boeh” is een groot succes. Een nieuwe tour krijgt een hoogtepunt als ze het  voorprogramma mogen verzorgen voor de “Rolling Stones” in Nijmegen. Ook doet hij alleen, akoestisch, een paar grote voorprogramma’s, o.a. voor “Van Morrison” en maakt een plaat met de titel “Allennig“.

Daniël Lohues een zeer veelzijdige zanger en bij ons te boeken! Wij hebben een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

Daniël Lohues, persfoto