Dries Roelvink

Dries Roelvink

 

Dries Roelvink werd op nieuwjaarsdag 1959 in de Jordaan geboren, als zoon van een voetbaltrainer en een zangeres! Zijn moeder Alie maakte in die tijd veel platen met o.a. “Willy Alberti“en “Johnny Jordaan“.

Op zijn achttiende jaar tekende Dries bij FC Amsterdam een drie jarig profcontract, waar hij tijdens zijn voetbal carriere al graag na de wedstrijden in het spelershome en op feesten en partijen ging zingen. Na het winnen van een talentenjacht besloot hij definitief te gaan zingen!

Hij tekende zijn eerste platencontract bij “Phonogram“. Zijn eerste hit “Maria Magdalena” stond weken lang hoog in de hitparade.

Dries is de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een bekende TV personality, hij verscheen in meerdere bekende programma’s zoals o.a. “RTL Late Night”, “Chantal blijft slapen“, “DWDD“,  “Jensen“, “Sterren boksen“, “Sterren dansen op het ijs“, “Let’s Dance” etc.

Hij speelde de hoofdrol in “I love Dries“, er werden tien CD albums uitgebracht en vierendertig single’s. In 2010 zijn eerste nummer één hit “Alleen door jou“! Ook maakte hij veel indruk in het “Amsterdamse Concertgebouw“, “het Koninklijk Theater Carré” en “Theater De Meervaart“.

Dries is een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen. Zijn optredens staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en een optimale sfeer, hij zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment!

Dries is bij ons als zanger te boeken! Wij hebben een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

Dries Roelvink ©persfoto