George Baker

George Baker

 

In 1967 solliciteerde George Baker als zanger bij de band “Soul Invention“. In die tijd ging hij ook zijn eerste liedjes schrijven. De band deed  in 1969 auditie bij een grote Nederlandse platenmaatschappij, waarbij destijds 3 nummers van hem werden afgenomen, waaronder de grote wereldhit “Little Green Bag

De naam van de band werd veranderd in “The George Baker Selection

In 1975 verscheen de single “Una Paloma Blanca” wat opnieuw een wereldhit werd. Andere hits volgden, ze gingen de hele wereld over en verkochten meer dan 25 miljoen platen.

In 1978 zijn ze gestopt en ging George Baker solo verder. Ook solo scoorde hij grote hits in binnen- en buitenland, zoals “Rosita“, “Sing for the day“, “All my love” en “Magdalena

In 1985 werd een nieuwe “George Baker Selection” opgericht!  “Santa Lucia by Night” werd meteen een grote hit, nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat in 1989 ook deze band uit elkaar ging en George Baker opnieuw solo ging.

Onlangs werd “Little Green Bag” nog gebruikt in de commercial van Lidl, waarin hij ook als acteur is te zien. Hij staat op verschillende podia in binnen- en buitenland en is ook regelmatig in zijn studio te vinden!  December 2019 vierde hij zijn 50-jarig jubileum met 2 grote shows in het “Kurhaus” in Scheveningen!

George Baker is een bekende zanger en bij ons te boeken! Wij hebben een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

George Baker, persfoto