Hein Remmers

Hein Remmers

Hein Remmers is geboren in 1951 in Tilburg. Al vroeg ontlook zijn liefde voor de opera en sloot hij zich aan bij Vocaal Ensemble “Fermate” in ‘s Hertogenbosch. Al snel verleende hij zijn bijdrage bij verschillende concerten. Hij nam vervolgens zangles bij Helena Hoogendorp. Daarna studeerde hij bij ­Thea Vermeulen-Peek en Anton Haeck. Hij was jarenlang als solist verbonden aan de Osse Opera.  In 2002 was  hij op tv te zien als kandidaat in ‘Una Voce Particolare’.  Momenteel is Hein  verbonden aan de Vlaamse Opera (Antwerpen/ Gent).

In de loop der jaren vertolkte hij rollen in Nederland, België en Duitsland in verscheidene musi­cals en ope­ra’s zoals:  Les Misérables (Javert), Cats (Old-Deutoronomy), De Tommies (bevrijdingsmusical den Bosch), I Lombardi (Pirro, Pagano), Der Zigeunerbaron (Graf Homonay), Carmen (Escamillo), Nabucco (Zacharias), The Mikado (Mikado), La Forza del Destino (Il Conte Calatrava), Jerusalem (Adhémar de Monteil), Jheronimus, stadsopera den Bosch (Jheronimus) samen met zijn schoonzoon Rein Kolpa, Antonius, Bosch Parade 2014

Ook gaf hij er al verscheidene concerten samen met de internationaal vermaarde gitarist Enno Voorhorst en verzorgde hij het midzomernachtconcert samen met zijn dochter Wieneke Kolpa Remmers. Verder heeft hij in 2012 samengewerkt met Pia Douwes in een avondvullende theatershow!

Sinds 2015 is Hein verbonden aan de Vlaamse Opera. Hij gaf hier zijn medewerking aan Othello (Verdi) en Der Fliegende Holländer (Wagner). Voor 2018 staat Parsifal (Wagner) gepland.

Hein is  een rasartiest en bij ons te boeken. Wij hebben een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.


Hein Remmers_2015