Hein Remmers

Hein Remmers

Hein Remmers is geboren in 1951 in Tilburg. Al vroeg ontlook zijn liefde voor de opera en sloot hij zich aan bij Vocaal Ensemble “Fermate” in ‘s Hertogenbosch.

Hij nam zangles bij Helena Hoogendorp. Daarna studeerde hij bij “­Thea Vermeulen-Peek” en “Anton Haeck“. Hij was jarenlang als solist verbonden aan de “Osse Opera“.  In 2002 was  hij op tv te zien als kandidaat in “Una Voce Particolare“.  Momenteel is Hein  verbonden aan de “Vlaamse Opera” (Antwerpen/ Gent).

In de loop der jaren vertolkte hij rollen in Nederland, België en Duitsland in verscheidene musi­cals en ope­ra’s zoals:  “Les Misérables”(Javert), “Cats” (Old-Deutoronomy), “De Tommies” (bevrijdingsmusical den Bosch), “I Lombardi” (Pirro, Pagano), “Der Zigeunerbaron“(Graf Homonay), “Carmen” (Escamillo), “Nabucco” (Zacharias), “The Mikado” (Mikado), “La Forza del Destino” (Il Conte Calatrava), “Jerusalem” (Adhémar de Monteil), “Jheronimus“, de “Stadsopera den Bosch” (Jheronimus) samen met zijn schoonzoon “Rein Kolpa“,  Bosch Parade 2014!

Ook gaf hij verscheidene concerten samen met de internationaal vermaarde gitarist “Enno Voorhorst” en verzorgde hij het midzomernachtconcert samen met zijn dochter “Wieneke Kolpa Remmers“! In 2012 werkte hij samen met “Pia Douwes” in een avondvullende theatershow!

Sinds 2015 is Hein verbonden aan de “Vlaamse Opera“. Hij gaf hier zijn medewerking aan “Othello” (Verdi) en “Der Fliegende Holländer” (Wagner). In 2018 “Parsifal” (Wagner)!

Hein is bij ons te boeken. Wij hebben een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Hein Remmers, 2015