Jennie Lena

Jennie Lena

Jennie Lena is opgegroeid in een muzikale familie waar vele muziekstijlen voorbij kwamen. Als kind zat ze bij het Nederlands Kindertheater en na een theateropleiding te hebben gevolgd won ze in 2007 “Talent Night Rotterdam”.  Tussen 2003 en 2007 zong ze bij de Amsterdamse band “Food For Funk”. Verder schreef zij verschillende nummers voor diverse artiesten, maar koos uiteindelijk toch voor een carriére als zangeres.

Zij zingt vanuit haar hart, emotioneel en krachtig en weet hiermee het publiek te raken. Ze heeft o.a. gezongen bij Anouk en speelde op het Eurosonic Festival etc.. Vanaf 2010 reisde ze door Nederland met haar eigen Clubtour “Monsters on Tour”.

In 2015 deed Jennie mee aan The Voice. Hier aan meedoen was voor haar een manier om het grotere publiek te bereiken, wat haar uitstekend is gelukt! Hiermee heeft zij internationaal aandacht getrokken. Ze is vervolgens naar New York en L.A.  geweest om shows te geven en aan een nieuw album te werken. Ook werd ze uitgenodigd om mee te doen op het SXSW festival in Austin in Texas.

Jennie heeft voor Anouk gewerkt als achtergrondzangeres. Ook is Jennie Lena geen onbekende op het Eurovisiesongfestival, in 2017 zat zij bij de Nederlandse vakjury. In 2018 ging zij als achtergrondzangeres met Trijntje Oosterhuis mee naar Oostenrijk.

Jennie is bij ons als zangeres te boeken. Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

 


Jennie Lena_Persfoto 1