Katell Chevalier

Katell Chevalier

Katell is in Frankrijk geboren en dochter van een Franse vader en Nederlandse moeder.

In beide landen is ze deels opgegroeid. In 2006 ging ze studeren aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, waar ze ook ging wonen. In 2010 studeerde ze af en in dit jaar won ze het “Concours de la Chanson van de Alliance Francaise” in Amstelveen.

Emmène-moi”, haar eerste plaat kwam uit in 2012! November 2014 een album! In juli 2015 een nieuwe single: “Vite Vite“, een lofzang over de Tour de France!

Katell heeft in 2016 meegedaan aan “The Voice of Holland“. Ze kreeg hier een staande ovatie voor “Formidable“!  Ook “Brabant” het liedje van Guus Meeuwis wat zij zelf heeft vertaald naar “Paris” werd een succes en bereikte de Itunes top 40!

In 2017 maakt ze de stap naar het theater met een show, “Deux Voix“, met o.a. het repertoire van “Jacques Brel” en “Stromae“! Ook de rasmuzikanten “Ton Snijders” en “Mathijs van Til” werkten aan deze show mee. Zij zijn ook te horen op haar nieuwe EP “J’Avance” die zij in mei 2018 presenteerde in “Sugarfactory” in Amsterdam.

Katell is bij ons als zangeres te boeken. Ook kan je bij Katell denken aan een mooie samenwerking met “Philippe Elan” en/of “Gerard Alderliefste” voor een mooie Franse avond!

Zie ook de prachtige opname met Katell uit 2014 van “Vivre” met de “Douane Harmonie Nederland“, arrangement “Louis Neefs

Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Katell Chevalier, Amsterdamse Tramharmonie ©Louis Neefs Producties 2018