Katell Chevalier

Katell Chevalier

Katell is in Frankrijk geboren en dochter van een Franse vader en Nederlandse moeder.

In beide landen is ze deels opgegroeid. In 2006 ging ze studeren aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, waar ze ook ging wonen. In 2010 studeerde ze af en won ze het “Concours de la Chanson van de Alliance Francaise” in Amstelveen.

Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer!

“Emmène-moi”, haar eerste plaat kwam uit in 2012, vervolgens in november 2014 een album! In juli 2015 kwam haar nieuwe single uit: “Vite Vite”, een lofzang over de Tour de France!

Het grote publiek leerde Katell in 2016 kennen door The Voice of Holland. Alle jurystoelen draaiden toen ze nog maar net aan “Formidable” was begonnen!
Ook “Brabant” het liedje van Guus Meeuwis wat zij zelf heeft vertaald naar “Paris” werd een succes en bereikte de Itunes top 40!

In 2017 maakt ze de stap naar het theater met een show, “Deux Voix”, met o.a. het repertoire van “Jacques Brel” en “Stromae”! Ook de rasmuzikanten Ton Snijders en Mathijs van Til werkten aan deze show mee. Zij zijn ook te horen op haar nieuwe EP “J’Avance die zij in mei 2018 presenteerde in “Sugarfactory” in Amsterdam.

In het muziekprogramma Retour Amsterdam-Paris (2020) laat Katell de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden heeft!

In 2021 behaalde zij de finale in het tv-programma “We Want More”

Katell zet dit jaar en volgend jaar een krachtige en sensationele performance neer tijdens haar avondvullende programma “Aujourd’hui” Paris en laat je alle facetten zien van het Franse chanson van toen en nu.

Katell is bij ons als zangeres te boeken. Ook kan je bij Katell denken aan een samenwerking met Philippe Elan en/of  Gerard Alderliefste voor een mooie Franse avond!

Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Katell Chevalier ©Persfoto

Katell Chevalier ©Mahmoud Tabou