Katell Chevalier

Katell Chevalier

Katell is in Frankrijk geboren en dochter van een Franse vader en Nederlandse moeder.

In beide landen is ze deels opgegroeid. In 2006 ging ze studeren aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, waar ze ook ging wonen. In 2010 studeerde ze af en won ze het “Concours de la Chanson van de Alliance Francaise” in Amstelveen.

“Emmène-moi”, haar eerste plaat kwam uit in 2012, vervolgens in november 2014 een album! In juli 2015 kwam haar nieuwe single uit: “Vite Vite”, een lofzang over de Tour de France!

Katell heeft in 2016 meegedaan aan “The Voice of Holland”. Ze kreeg hier een staande ovatie voor “Formidable”!  Ook “Brabant” het liedje van Guus Meeuwis wat zij zelf heeft vertaald naar “Paris” werd een succes en bereikte de Itunes top 40!

In 2017 maakt ze de stap naar het theater met een show, “Deux Voix”, met o.a. het repertoire van “Jacques Brel” en “Stromae”! Ook de rasmuzikanten Ton Snijders en Mathijs van Til werkten aan deze show mee. Zij zijn ook te horen op haar nieuwe EP “J’Avance die zij in mei 2018 presenteerde in “Sugarfactory” in Amsterdam.

Dit jaar behaalde zij de finale in het tv-programma “We Want More”, zie filmpje! Katell heeft vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson! In haar nieuwe muziekprogramma Retour Amsterdam-Paris laat Katell de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden heeft! Dit jaar gaat ze ook de theaters in!

Katell is bij ons als zangeres te boeken. Ook kan je bij Katell denken aan een samenwerking met Philippe Elan en/of  Gerard Alderliefste voor een mooie Franse avond!

Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Katell Chevalier, Amsterdamse Tramharmonie ©Louis Neefs Producties 2018