Petra Berger

Petra Berger

Petra’s carriëre is begonnen in 1987, zij vormde samen met haar zus het duo “Chess”.

Na 30 jaar nationale en internationale successen is zij niet meer weg te denken van de concertpodia. Zij heeft een loepzuivere stem, een prachtige uitstraling en een uiterst professionele en flexibele instelling.

Petra heeft veel ervaring met optredens samen met hafabra- en symfonie orkesten in binnen- en buitenland.

In 2022 bracht zij een prachtig nieuw kerstalbum uit met een bewerking van Schubert’s “Ave Maria”.

Zij heeft meerdere albums uitgebracht, waaronder haar eerste album “Eternal Woman” wat goud en platina werd. Ook heeft zij duetten gezongen met wereldsterren zoals Andrea Bocelli en Alessandro Safina! Het album “Touched by Streisand” verscheen in 2011, met daarop een selectie van haar favoriete Streisand songs, waar ook later een muziekspecial over werd  uitgezonden. In 2019 is het “Tribute to Barbara Streisand concert” live te horen in de theaters en op diverse concertpodia. Ook verscheen haar Italiaanse cd “Passione” met daarop filmmuziek van o.a. “Morricone”, bewerkingen van klassiekers zoals “Una furtiva Lagrima” en bekende “San Remo” hits.

Petra heeft diverse rollen in bekende musicals gespeeld zoals Johanna in “Sweeney Todd”, in Keulen bij “The Beauty and the Beast” en zij speelde Maria in “The Sound of Music”.

Wij werken graag met Petra samen, zij is van alle markten thuis.  Zij is te boeken als solist of in combinatie met haar dochter en/of pianist Jan Vayne. De samenwerking met Jan Vayne resulteerde in 2008 in een prachtig akoestisch album “Crystal”. Wij hebben voor haar een groot en passend repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen. Goed om te weten dat Petra  ook open staat voor nieuwe suggesties, zij stemt het repertoire graag in overleg af zodat het een fantastisch programma wordt.

Petra Berger ©Persfoto

Petra Berger ©Persfoto