Sjors van der Panne

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne is opgegroeid in een wereld vol muziek!

Nederlandstalige helden zoals Robert Long, Herman van Veen en Simon & Garfunkel hoorde hij veel thuis in zijn jeugd. Ook met  Leonard Cohen is hij opgegroeid. Zelf ontdekte hij Frank Boeijen en nog iets later ontdekte hij de Franstalige muziek!

Inmiddels heeft hij meerdere theatertours op zijn naam staan en mag Sjors zich de chansonnier van Nederland noemen! Dat soort luisterliedjes liggen hem het beste, omdat hij de muziek intens en vanuit zichzelf beleeft, “daardoor lééf ik die liedjes”, aldus Sjors! Ik wil écht in zo’n tekst duiken, dat voelt mijn publiek aan, ze begrijpen waar het over gaat, of het nu Franstalig of Nederlands is!

Mijn muziek is misschien een nieuwe vorm van het Chanson, maar ook Nederpop. Die combinatie, dat wil ik maken. In 2008 won hij de publieksprijs tijdens het “Concours de la chanson” en in 2011 bracht hij zijn debuutalbum “Eén nacht” uit.

In 2014 deed hij mee met “The Voice of Holland”, vanaf dat momenten is hij niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Met zijn bijzondere stem ontroerde hij eerst de juryleden en vervolgens heel televisiekijkend Nederland. Tijdens de finale, waarin hij een duet zong met Frank Boeijen, haalde hij de tweede prijs!

Vervolgens; Tien uitverkochte concerten in “Het Concertgebouw in Amsterdam”, een record in 2015/2016! Wekenlang stond het live album “Klassiekers in Het Concertgebouw” hoog in de albumhitlijsten! Zijn tweede album wederom een succes “Met Elkaar” in 2017, 12 uitverkochte concerten. Ook werkte Sjors samen met o.a.”Karin Bloemen, Jenny Arean en Jan Dulles”!

In 2019 werkte Sjors aan een nieuw album en ging hij door het hele land met zijn nieuwe theatershow waarin hij liedjes zingt van o.a. “Belinda Meuldijk, Han Kooreneef en Frank Boeijen”!

In de grote zaal van het Concertgebouw bracht Sjors dit jaar samen met zijn vaste band het concert “Liedjes van de Lage Landen” ten gehore! Mooie liedjes uit Nederland en België van o.a. Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Robert Long, Will Tura en Wim Sonneveld. Gastartiesten waren o.a. Renée van Wegberg, Paul Groot en de Vlaamse zanger David Vandijck.

Dit najaar toert Sjors samen met Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer langs de theaters in “De dag dat ik Robert Long ontmoette”.

Sjors is bij ons als zanger te boeken! We hebben voor Sjors een groot repertoire aan passende orkest-arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne ©Stefan van Ruijven