Sjors van der Panne

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne is opgegroeid in een wereld vol muziek!

Inmiddels is hij dé chansonnier van de Nederpop, heeft hij meerdere theatertours op zijn naam staan en treed hij op als gast-vocalist samen met diverse hafabra orkesten én is hij een graag geziene solist op bedrijfsfeesten, festivals en gala’s!

Het is Sjors gelukt een combinatie te maken, een nieuwe vorm van het Chanson en Nederpop. Al in 2008 won hij de publieksprijs tijdens het “Concours de la chanson” en in 2011 bracht hij zijn debuutalbum “Eén nacht” uit.

Vorig jaar toerde hij samen met collega Tommie Christiaan met de theatershow “Mannen huilen niet” door het land, waarvan de EP inmiddels is verschenen op alle downloadportals. Ook was hij onlangs te horen met zijn nummer “De Koffer” in de “Door Merg en Been Top 40” op Radio 5!

Vanaf september 2023 gaat hij op tournee met zijn nieuwe theatertour “De Chansons van Sjors” en verschijnt zijn vijfde album “Er is nog zoveel”.

Volgend jaar is hij “gast in de jubileumtour van Astrid Nijgh 75 jaar en komt er een nieuw album uit!

Sjors is samen met zijn vaste muzikanten Hubert-Jan Horrocks en Janos Koolen veelvuldig op tv te zien bij o.a. “Tijd voor Max”, HLF8, Koffietijd en in “De Slimste Mens”. Ook nam hij in 2021 een prachtig duet op met Edsilia Rombley, “Hier is een stad gebouwd” geschreven door Huub Oosterhuis.

Vanaf september 2023 gaat hij op tournee met zijn nieuwe theatertour “De Chansons van Sjors” en verschijnt zijn zesde album “Er is nog zoveel”.

Al in 2015/2016 stond het live album “Klassiekers in Het Concertgebouw” hoog in de albumhitlijsten! Hij werkte samen met o.a.”Karin Bloemen, Jenny Arean en Jan Dulles”!

In 2022 zong Sjors als Pride ambassadeur op de Pride Chantant en stond hij op de slotavond op De Dam. Ook gaf hij onlangs een reeks concerten met het  prachtige repertoire van Ramses Shaffy samen met Cor Bakker, Gerard Alderliefste, Renée van Wegberg en Beatrice van der Poel.

In de grote zaal van het Concertgebouw bracht Sjors in 2021 samen met zijn vaste band het concert “Liedjes van de Lage Landen” ten gehore! Mooie liedjes uit Nederland en België van o.a. Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Robert Long, Will Tura en Wim Sonneveld. Gastartiesten waren o.a. Renée van Wegberg, Paul Groot en de Vlaamse zanger David Vandijck.

In 2019 toerde hij met Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer door het hele land met zijn theatershow “De dag dat ik Robert Long ontmoette”,  waarin hij liedjes zingt van o.a. “Belinda Meuldijk, Han Kooreneef en Frank Boeijen”!

Sjors is een allround zanger en fantastisch als solist bij orkesten, hij is bij ons te boeken, ook samen met een andere artiest. We hebben voor hem een groot repertoire aan passende orkest-arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Sjors van der Panne ©Bas Hermsen

Sjors van der Panne ©Ris Steensma