Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis

Met “Total Touch“brak Trijntje samen met haar broer Tjeerd door in de jaren negentig! In 1994 toerde ze met “Candy Dulfer” de wereld over!

Nadat Trijntje de “Amsterdam ArenA, nu Johan Cruijff ArenA” opende met “De Zee” brak zij in Nederland door. De 2e single van Total Touch “Somebody Else’s Lover” werd al snel een grote hit!

Vanaf 2001 ging Trijntje solo verder. Zij werkte in de loop der jaren o.a. samen met “Toots Thielemans“, “Lionel Richie“, “John Ewbank“, “Candy Dulfer“, “Anouk” en nog vele anderen en was één van de dames van “Ladies of Soul“!

Trijntje werd één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Zingt popnummers, een duet met “Marco Borsato“, soulnummers en jazzstandards.

Er volgden concerten in de “Heineken Music Hall“, optreden bij “The Voice of Holland“, “It Takes 2“, optredens met the “Ladies of Soul“, het “Eurovisie Songfestival“, “De Beste Zangers” 2018, noem maar op! Bekende hits o.a.: “De Zee“, “Vlieg met me mee” en natuurlijk een “Wereld zonder jou” samen met “Marco Borsato“!

Trijntje nam samen met het “Metropole Orkest” twee albums op met het repertoire van de bekende componist “Burt Bacharach“, die hier ook nieuw songmateriaal voor leverde. Dit werd platina! Op het “North Sea Jazz” festival traden “Burt Bacharach” en “Trijntje“samen op.

Trijntje vierde in 2019 dat ze vijfentwintig jaar in het vak zit! Naast een uitverkocht jubileumconcert in de “Ziggo Dome“, een “clubtour” in het najaar, komt haar nieuwe Nederlandstalige album uit!

Trijntje is als zangeres bij ons te boeken! Louis Neefs Producties heeft voor haar passende orkest-arrangementen, voor orkesten van verschillende bezettingen.

Persfoto, ©Carin Verbruggen, 2017