Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Dit jaar, in het veertiende seizoen van de Beste Zangers maakt Anneke een verpletterende indruk bij een breed publiek!

Eerder dit jaar, 26 februari verscheen “The Darkest Skies Are The Brightest”, een ontroerend en openhartig album met akoestische popliedjes!

In 2019 vierde ze het 25-jarig jubileum van haar veelzijdige muziekcarriëre en won ze de “Buma Rocks”! De Export Award is de prijs voor de meest succesvolste zangeres zware muziek in het buitenland!

Anneke bracht “Symphonized” uit, een 11-track live Orkestalbum in 2018 wat werd opgenomen tijdens twee concerten met het Residentie Orkest Den Haag!

VUUR, Anneke’s progressieve metalband bracht in 2017 hun langverwachte debuutalbum uit. “In This Moment We Are Free – Cities” kwam binnen op nummer 2 van de Nederlandse Album Top 100!

Vanaf 1994 tot 2007 was Anneke zangeres bij de Metalband “The Gathering”, een groot succes! Vanaf 2007 begon zij aan haar solocarriëre, keer op keer bewees zij zich als multitalent!  Ze trad meerdere malen op met het Canadese Metalgenie Devin Townsend, met Within Temptation, met Arjen Lucassen (Ayreon) en BLOF!

Ook leende Anneke haar stem aan een kindertheatervoorstelling en aan Efteling-attracties zoals Baron 1898.

Inmiddels kent iedereen Anneke van Giersbergen, ze kreeg veel goede kritieken op sociale media over haar optredens in de Beste Zangers. “Ik ga hier nog een jaar op zweven” aldus Anneke.

Wil je Anneke als gastartieste op je hafabra concert, zij is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Anneke van Giersbergen ©Mark Uyl Fotografie

Anneke van Giersbergen ©Mark Uyl Fotografie