Berdien Stenberg

Berdien Stenberg

Berdien Stenberg meteen bekend met “Rondo Russo” in de wereld van de licht-klassieke muziek.

Met haar fluitspel wist zij op spectaculaire wijze een brug te slaan tussen het klassieke en populaire genre. “Rondo Russo” stond in no time nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Dat was het begin van de carriëre van een van de meest succesvolle fluitisten.

Berdien begon op negenjarige leeftijd aan haar studie dwarsfluit aan de Stedelijke Muziekschool te Almelo, waarna ze vervolgens een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde.

Ter bekostiging van haar studie speelde Berdien al heel gauw mee met concerten van bekende regionale en nationale orkesten. Ze reisde mee naar de Verenigde Staten, Japan, Londen, Parijs en Italië.

Berdien Stenberg heeft meer dan vijftien albums uitgebracht, die allen werden bekroond met “goud” en “platina”.

Sfeer en romantiek is typerend voor de muziek van Berdien Stenberg. Haar bewerkingen van de “Franse chansons“, de “Disney melodieën” en de “Japanse volksliedjes” zijn lieflijk, vrolijk en exotisch.

In de periode dat haar kinderen naar school gingen, heeft Berdien wat afstand genomen van het hectische bestaan als muzikante. Moederschap vond zij een belangrijke keuze. Vanaf 2014 is Berdien weer helemaal terug in de schijnwerpers.

Met haar nieuwe, ontroerende en openhartige voorstelling “Fluitend door het leven” blikt zij terug en kijkt zij vooruit! Deze topmusicus weet haar publiek altijd weer in vervoering te brengen.

Berdien is bij ons als gastartieste te boeken. Wij hebben hiervoor een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Berdien Stenberg