Berget Lewis

Berget Lewis

Berget Lewis is één van de bekendste zangeressen in Nederland!

Op het podium staan is slechts één onderdeel van Berget’s rijke leven in de muziek. Ze is ook een productief songschrijfster, vocal coach en voorzitter van de “Stichting Berget Lewis & Shirma Rouse Foundation”.

Daarnaast is zij founder van het uiterst succesvolle ZO! Gospel Choir, waarmee ze een muzikaal platform biedt aan jong en getalenteerd zangtalent!

n 2022 was zij te zien als coach in de succesvolle televisie serie “Amazing Grace” waar zij andere artiesten coachte naar grote vocale hoogten.

In 2019  bracht ze een eerbetoon aan Tina Turner, die op 26 november 2019 tachtig werd!

Naast haar twee  soloalbums  heeft Berget ook een aantal keer solo-theatertours verzorgd. Ze werd gekroond tot  beste zangeres van Nederland!

Al vanaf 2014 maakt Berget deel uit van de zeer succesvolle formatie “Ladies of Soul” samen met Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace.

Al jong begon zij als a-capellazangeres. In 1986 ging zij op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor. Haar professionele carrière als achtergrondzangeres is begonnen bij “Total Touch”, ook maakte zij deel uit van “Candy Dulfers Funky Stuff” en de band van “Ruth Jacott”.

Met “Edwin Evers” won zij in 2007 het programma “Just The Two Of Us”. Ook traden zij samen op tijdens het concert van “De Toppers” in de “Johan Cruijff ArenA”, waarna al snel haar eerste album “Finally” uitkwam.

Met “Danny de Munk” speelde zij in 2012 de hoofdrol in de live-uitzending “The Passion” in Rotterdam. Zij vertolkte hierbij de rol van “Maria”.

Berget Lewis is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Berget Lewis ©Eland Men

Berget Lewis ©Eland Men