Berget Lewis

Berget Lewis

Berget Lewis is een Nederlandse zangeres van Surinaamse komaf. Op jonge leeftijd begon zij als a-capellazangeres en ze ging in 1986 op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor. Lewis begon haar professionele carrière als achtergrondzangeres bij Total Touch en maakte deel uit van Candy Dulfers Funky Stuff en de band van Ruth Jacott. Later trad zij op in de theatershow van Angela Groothuizen en Julya Lo’ko (2004) en de kerstshow van Karin Bloemen.

In 1998 richtte zij The Berget Lewis Gospel Train op. Met Edwin Evers won Lewis in 2007 het programma Just The Two Of Us,  samen traden zij op tijdens het concert van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Na het uitbrengen van de single “It Don’t Matter”, uit de film Bolletjes Blues, kwam haar eerste album “Finally”uit in 2007.

Op 5 april 2012 had zij samen met Danny de Munk de hoofdrol in de live-uitzending The Passion in Rotterdam. Zij vertolkte hierbij de rol van Maria.

Berget Lewis is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Berget Lewis ©Edland Man