Brigitte Nijman

Brigitte Nijman

Brigitte studeerde in 1993 af aan de “Academy of Light Music in Hilversum. Direct na haar opleiding werd ze zangeres in de Theaterproductie Jeans!

Hierop volgden als snel rollen in diverse musicals zoals bv. in “The Sound of Music” als understudy Maria, als Sandy in “Grease”, in “Evita”, “The Dancing Queens”, “Grace Kelly” in “Grace”, “Sinatra that’s life” en niet te vergeten in “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer”!

In 2009 zong Brigitte als soliste bij het “Orkest van de Koninklijke Luchtmacht” in de theatershow “Going Dutch”. Ook jaren later heeft zij diverse keren op theaterconcerten als soliste bij het “Orkest van de Koninklijke Luchtmacht” gezongen. Brigitte speelde Willeke tijdens de jubileumshow “Goud” van Willeke Alberti, ook nam Willeke een duet met Brigitte op.
In deze periode was ze ook te zien in de “Musical To The Max” met o.a. Tony Neef in  “A Tribute to the Bee Gees”, een ode aan de bekende popgroep!

Met een liedje van Johnny Logan; “How does it feel” werd ze samen met Tony Neef tweede in de voorronde van het Eurovisie Songfestival.

Rond 2013 ging Brigitte zich meer richten op het solo zingen! Ze bracht 3 solo singles uit die alle 3 in de Nederlandse top 10 terecht kwamen. Ook trad ze regelmatig op met een live band of een orkestband.

“Nijman zingt De Nijs” verscheen in samenwerking met Rob de Nijs.

Twee jaar lang speelde Brigitte “Tante Jans” in de musical “Ciske de Rat”.

Afgelopen jaren was Brigitte diverse keren te zien als soliste bij concerten van Omroep Max. Hierin bracht zij een ode aan o.a. Willeke Alberti, Rob de Nijs en Wim Sonneveld.
Brigitte heeft een voorliefde voor het mooiere gedragen repertoire van vroeger, denk aan songfestivalliedjes, Andre Hazes etc., maar kan ook een feestje maken!

Ook zal ze dit jaar in oktober weer een single uitbrengen, omdat ze zich weer volledig wil gaan richten op haar soloprojecten.

Wil je Brigitte als gastartieste op je hafabra concert, zij is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan passende  arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Brigitte Nijdam ©Roy Beusker

Brigitte Nijdam ©Roy Beusker