Cesar Zuiderwijk

Cesar Zuiderwijk

Wie kent Cesar Zuiderwijk niet…hij was 13, toen wist hij al dat hij drummer wilde worden. Een halve eeuw was hij de drummer van Golden Earring! In al die jaren is er een zeer hechte, respectvolle vriendschap tussen deze vier ontstaan.

“Sloper” ontstaat in 2018, een samenwerking tussen collega drummers, Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens, gitarist en zanger Peter Shoulder én gitarist Fabio Canini. In juni 2020 traden ze op in o.a. DWDD, Muziekcafé en Rockpalast. De single “The Thin Line” verscheen, een debuutalbum en een toer door Nederland en België.

“Sloper” is te zien en te horen op tv, radio en diverse evenementen!

“The Golden Earrings” werd in 1961 opgericht. Na 6 jaar kwam Barry Hay erbij, waardoor hun geluid anders werd. Ze gingen in 1969 toeren door de Verenigde Staten met “Eight Miles High” wat een groot succes werd, ook werd de naam van de band in dit jaar “Golden Earring”!

In 1970 werd Cesar de vaste drummer en hadden ze een optreden op het Pinkpop festival in Geleen. Daarna volgen diverse hits zoals o.a. “Back Home”, “Buddy Joe”, “Stand By Me”, etc. In 1972 toerden zij door Europa en waren ze te horen in het voorprogramma van “The Who”. Hierna ontstond “Radar Love”! “Radar Love” en “Moontan” zorgden voor de internationale doorbraak van Golden Earring. Vanaf dat moment traden zij op met diverse bekende bands zoals o.a. Kiss, Aerosmith, Santana, Led Zeppelin, Pink Floyd en andere grote namen in de muziekwereld zoals o.a. ook Eric Clapton.

Na 20 jaar besloten ze te stoppen met Golden Earring, maar toen werd “Twilight Zone” een top 10 hit in Amerika, waarna een succesvolle toernee in Amerika volgde en er niet meer over stoppen werd gedacht.

“When the Lady Smiles” werd een nummer 1 hit in Nederland!

In 1985 traden ze op in een Europees programma wat live vanuit verschillende locaties op tv werd uitgezonden, de Nederlandse inzending hiervoor was Golden Earring vanuit Paradiso. In 2005 verscheen een boek wat door Freek de Jonge aan de band werd uitgereikt. In 2006 een optreden in Ahoy Rotterdam, in Bazel en in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Naast de grotere bovenstaande theaters speelden ze in 2009 ook op de grote en bekende festivals, in dit jaar kregen zij een decennium Award van de Stichting Nederlandse Top 40.

Vanaf 2010 treden zij ook zo nu en dan apart op in theaters en festivals. Zo begon Cesar met een eigen drumshow “De Drumbonen en Kaneelstokken”. Hij trad in 2018 op tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam met zijn eigen show.

In 2015 bestond Golden Earring vijftig jaar en vierden ze nog steeds grote successen! Begin 2021 werd door omstandigheden in overleg besloten te stoppen met Golden Earring.

Cesar is bij ons te boeken als artiest op uw hafabra concert. Met zijn eigen act, samen met een andere artiest, óf met het orkest óf samen met een drummer uit uw eigen orkest, in overleg is veel mogelijk!

Cesar Zuiderwijk ©Louis Neefs Producties