Danny de Munk

Danny de Munk

Wie kent hem niet? Op twaalfjarige leeftijd maakte Danny de Munk zijn filmdebuut als “Ciske de Rat” in de gelijknamige speelfilm. De titelsong “Ik voel me zo verdomd alleen” (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland! Vervolgens nam hij een LP op, waarvan het nummer ‘Mijn Stad’ eveneens in de hitparades belandde.

In 1986 speelde Danny de rol van Barend in “Op hoop van Zegen“. In de jaren die volgden bleef hij platen maken en hitjes scoren. In 1991 zong hij de titelsong van de Nederlandse comedyserie “Vrienden Voor het Leven“.

Een grote omslag in de carrière van Danny kwam met zijn rol in de musical “Les Miserables” in datzelfde jaar. Danny speelde “Marius” zo overtuigend, dat die rol het begin was van een nieuwe carrière als musicalacteur. Hij speelde vervolgens 12 hoofdrollen in diverse Nederlandse producties, waaronder “De Jantjes“, “Elisabeth“, “Titanic“, “The Lion King“en uiteraard “Ciske de Rat“.

Naast zanger en musicalster wist hij ook het grote publiek te boeien met zijn rol in de speelfilm “All Stars“. Ook toerde hij met verschillende theatershows, zowel solo als met Henk Poort, langs de Nederlandse theaters.

Naast zijn Nederdance hits blijft hij ook een graag geziene gast tijdens de jaarlijks terugkerende “Holland Zingt Hazes” concerten. Vlak na de concerten in 2018 bracht hij samen met Silver Metz de single “Toe Nou Kom Weer Thuis” uit, wat hij ook in 1985 zong samen met zijn held André Hazes.

Momenteel zit hij samen met zijn dochter Bo midden in de voorbereidingen voor een nieuw seizoen van “Dance Dance Dance” welke in het najaar van 2019 uitgezonden wordt.

Danny treedt graag op met blaasorkesten. Louis Neefs Producties heeft arrangementen geschreven voor de liedjes van Danny’s nieuwste album “Hart en ziel”. Wij hebben een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

Danny de Munk ©Roy Beusker

Danny de Munk op Dot Event, © John Oud, 2008