Danny de Munk

Danny de Munk

Wie kent hem niet? Op twaalfjarige leeftijd maakte Danny de Munk zijn filmdebuut als “Ciske de Rat” in de gelijknamige speelfilm. De titelsong “Ik voel me zo verdomd alleen” (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland! Daarna nam hij een LP op, waarvan het nummer “Mijn Stad” eveneens in de hitparades belandde.

In 1986 speelde Danny de rol van Barend in “Op hoop van Zegen“. In de jaren die volgden bleef hij platen maken. In 1991 zong hij de titelsong van de Nederlandse comedyserie “Vrienden Voor het Leven“.

Een grote omslag in de carrière van Danny kwam met zijn rol in de musical “Les Miserables” in datzelfde jaar. Danny speelde “Marius” zo overtuigend, dat die rol het begin was van een nieuwe carrière als musicalacteur! Hij speelde vervolgens 12 hoofdrollen in diverse Nederlandse producties, waaronder “De Jantjes“, “Elisabeth“, “Titanic“, “The Lion King“en uiteraard “Ciske de Rat“.

Naast zanger en musicalster wist hij ook het grote publiek te boeien met zijn rol in de speelfilm “All Stars“. Ook toerde hij met verschillende theatershows, zowel solo als met “Henk Poort”, langs de Nederlandse theaters.

Ook blijft hij een graag geziene gast tijdens de jaarlijks terugkerende “Holland Zingt Hazes” concerten. Vlak na de concerten in 2018 bracht hij samen met “Silver Metz” de single “Toe Nou Kom Weer Thuis” uit, wat hij ook in 1985 zong samen met André Hazes!

Onlangs danste hij samen met zijn dochter Bo in seizoen 2019 van “Dance Dance Dance“!

Danny treedt graag op met blaasorkesten! Louis Neefs Producties heeft arrangementen geschreven voor de liedjes van Danny’s album “Hart en ziel”. Daarnaast hebben wij voor hem meer passend repertoire voor orkesten van verschillende bezettingen!

Danny de Munk ©Roy Beusker

Danny de Munk op Dot Event 2008 ©John Oud