Erica Yong

Erica Yong

Erica Yong staat voor Soul music, maar is een allround zangeres!
Iedereen kent haar van de tune van “Goede Tijden Slechte Tijden” op RTL4! Ook zong ze de leaders van “The Winner Is” en “Move Like Michael Jackson” en is zij te horen op de commercials van “Senseo” en “Skoda“.
In 2018 zong zij bij het “Orkest van de Koninklijke luchtmacht“! Samen met de “Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso” verzorgde zij in december 2016 de theatervoorstelling van Stichting Hulphond! Ook zong zij in 2016  op de middenstip van het Philips Stadion het clublied van de wedstrijd PSV – Ajax! Erica toerde in 2015 door het land samen met “Charly Luske“, “Joke Bruijs“, “Jaques Herb” en “Jaques d’Ancona” met de voorstelling “Later is Nu“!
Erica studeerde lichte muziek aan het conservatorium. Haar zangcarrière startte pas echt na een vertolking van “Whitney Houston” in de Soundmixshow! Ze kreeg een hoofdrol in de musical “The Sound of Motown” in Wenen. In 2001 zong ze het openingslied voor de “Heineken Music Hall” en zong zij jingles in voor diverse radiostations, o.a. Veronica, Q-music en 3FM!
Erica Yong wordt veel geboekt bij Louis Neefs producties!
Niet alleen haar zangkwaliteiten, maar ook haar enthousiasme maakt van elk concert een groot succes!
Wij hebben voor haar een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Erica Yong Persfoto

Charly Luske en Erica Yong, © Louis Neefs, 2017