Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen is een zeer veelzijdige en talentvolle sopraan, altijd vrolijk en verrassend én met een dosis humor, zij combineert haar zangtalent met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid, daar is er maar één van!

Francis is veel te zien in diverse TV-programma’s o.a. in Maestro, the Masked Singer en Op zoek naar Maria. Ook zit ze regelmatig aan tafel bij Jinek, Beau, Op 1 en Humberto en speelt ze mee in het programma de Verraders en De Slimste Mens!

Zij is voornamelijk werkzaam in Nederland en heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera.

“BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN”, een fantastische voorstelling van Francis samen met Gregor Bak! Deze voorstellingen werden vanwege de corona crisis verplaatst en worden nu ingehaald, ze staan nu op diverse plaatsen in de planning, een absolute  aanrader!

In 2020 waren er ook diverse optredens gepland bij de Nederlandse Reisopera en Het Zeeuws Orkest! Dit ging ook niet door, daarom is Francis vanuit haar eigen studeerkamer gaan vloggen/zingen!  Dit werd zo’n succes dat er een CD van is gemaakt, Francis zingt voor U!

Vanaf 2005 is Francis freelance zangeres en een dramatische sopraan!

Wil je een speciale avond met een fantastische opera zangeres, Francis van Broekhuizen is bij ons als gastartieste op je hafabra concert te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan passende arrangementen, in overleg is er veel mogelijk!

Francis van Broekhuizen ©Merlijn Doomernik