Henk Poort

Henk Poort

We kennen Henk Poort vooral als één van de ‘Drie Baritons’. Inmiddels is zijn repertoire van Tom Manders tot Tom Jones en van Opera tot The American Songbook. In de artiesten galerij van de musical neemt Henk een prominente plek in. Louis Neefs en Stijn Rutten hebben het repertoire van Henk een flinke update gegeven.
Henk Poort is een van de weinige zangtalenten met een internationale carrière die in Nederland bij een zeer breed publiek bekend geworden is. Hij betrad vele theaters in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. In 1990 maakte hij en uitstapje naar het musicalvak met de rol van Jean Valjean in Les Misérables. Na een productie van Rigoletto in Zwitserland en Madame Butterfly bij Opera Forum bewees Henk Poort opnieuw dat hij de opera en musical beheerst.
Niemand minder dan Harold Prince gaf hem na de Nederlandse première van “The Phantom of the Opera”, een megaproductie van Joop van den Ende, het compliment dat hij de beste “Phantom” ter wereld is. Inmiddels is Henk uitgegroeid tot een bekend filmacteur, crooner, liedjes zanger en niet alleen in het Nederlands. Henk is in de huid van de beroemde Dorus (Tom Manders) gekropen en dat beheerst hij ook. Theater, entertainment verwondering, dat is Henk Poort. Komt dat zien en gaat dat horen.

Henk treedt graag op met grote bezettingen en orkesten want dat is echt zijn ding.

Henk Poort is te boeken als solist, of samen met Marco Bakker en Ernst Daniël Smid als ‘De 3 Baritons’


Promo-foto, 2004