Henk Poort

Henk Poort

We kennen Henk Poort vooral als één van de ‘Drie Baritons

Dit seizoen is Henk Poort één van de deelnemers van de “Beste Zangers“, waar hij fantastische liedjes en duetten laat horen. Ook heeft hij een drukke agenda komend seizoen in de Nederlandse theaters!

Hij betrad vele theaters in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. In 1990 was hij “Jean Valjean” in “Les Misérables“. Na een productie van “Rigoletto” in Zwitserland en “Madame Butterfly” bij “Opera Forum” bewees Henk Poort opnieuw dat hij de opera en musical beheerst.

Niemand minder dan Harold Prince gaf hem na de Nederlandse première van “The Phantom of the Opera“, een megaproductie van “Joop van den Ende“, een groot compliment!

In de “Artiesten galerij van de musical” neemt Henk een prominente plek in!

Ook kroop Henk Poort in de huid van de beroemde “Dorus” (Tom Manders)  Inmiddels is zijn repertoire van “Tom Manders” tot “Tom Jones” en van “Opera” tot “The American Songbook“.

Henk Poort wordt regelmatig als acteur gevraagd in diverse televisieseries en als gast in diverse televisieprogramma’s. Hij is uitgegroeid tot een bekende filmacteur, crooner, liedjes zanger en dat niet alleen in het Nederlands.

Henk treedt graag op met orkesten!

Hij is bij ons te boeken als solist, samen met Emma Heester (Beste Zangers) of Jennie Lena. Wij hebben hiervoor een divers repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen!

Promo-foto, 2004