Joke de Kruijf

Joke de Kruijf

Joke de Kruijf is bekend van de vele bekende en grote musicals waaronder “Les Misérables en de “Cats”. In Scheveningen, maar ook in Hamburg en Wenen speelde zij in “The Phantom of the Opera”.  In New York werd ze bekend door haar debuut in “The house of Honours – Carnegie Hall”.

Joke stond diverse jaren in Ahoy Rotterdam met “Musical Classics” en met “Musicals in Ahoy“. Voor stichting De Zonnebloem toerde ze met verschillende producties door Nederland. Ze hoorde 10 jaar tot de vaste cast van “Forbidden Musicals”

In 2001 kreeg Joke de John Kraaijkamp Musical Award, in 2005 ontving zij een Award voor de Beste Vrouwelijke hoofdrol en in 2011 in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Joke zingt, speelt en danst in musicals, daarnaast spreekt zij onder andere in voor Walt Disney, de Nederlandse stemmen in van Assepoester, Belle, Doornroosje en Marry Poppins.

Zij is bij ons als zangeres te boeken. Vanzelfsprekend hebben wij een groeiend repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Joke de Kruijf ©Roy Beusker