Karin Hertsenberg

Karin Hertsenberg

De zangcarriëre van Karin Hertsenberg kwam in een stroomversnelling nadat zij prijswinnares werd in het TV programma “Una Voce Particolare”. Dit concours werd begeleid door een professioneel symfonie-orkest o.l.v. Jan Stulen.

Sindsdien is zij een veelgevraagde soliste voor rollen in opera’s, operettes, musicals en als soliste bij orkesten. Ook treed zij vaak samen op met andere bekende artiesten en met koren.

Februari 2020 deed zij mee met het bekende programma All Together Now waar zij grote indruk maakte! In 2021 een mooie samenwerking tijdens een benefietconcert met Marco Bakker.

In het Muziekcentrum Enschede zong Karin afgelopen 10 juni samen met het Twents Jeugd Symfonie Orkest o.l.v. Carl Wittrock. Dit was een prachtig jubileumconcert. Met dit zelfde orkest vertrekken zij 9 juli voor een aantal concerten naar Zwitserland en Italië.

Karin is internationaal ook een veelgevraagde zangeres! Met Jorge Castro produceerde zij een live dvd en een cd van een optreden in het Odeontheater in Boekarest. O.a. in Frankrijk was zij soliste bij de Franse première van het Requiem van Karl Jenkins, in Rome zong zij met Kamerkoor Mardi Le Vingt en het orkest Nova Amadeus in de Chiesa Di San Paolo te Rome. In 2014 gaf zij in het concertgebouw Kilden Kristinsand te Noorwegen een recital.

Ze heeft samengewerkt met het Orkest van het Oosten, zij gaven in het Muziekcentrum Enschede meerdere Christmas Night Concerten.

Kortom, genoeg ervaring met orkesten! Karin is bij ons als soliste op uw hafabra concert te boeken, vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan passende arrangementen, in overleg is er veel mogelijk!

Karin Hertsenberg ©Persfoto