Leonie Meijer

Leonie Meijer

Leonie Meijer is geboren 4 september 1995 in Rotterdam.

Op haar 18e ging zij naar de Academie voor lichte Muziek in Lelystad, nadat zij dat had afgerond vervolgde zij haar studie op het Conservatorium in Amsterdam.

Sinds haar deelname in het eerste seizoen van “The Voice of Holland”, seizoen 2010-2011, waar ze de finale haalde, brak zij door bij het publiek. Daarna nam zij met haar coach Jeroen van de Boom een duet op, “Los van de Grond”!

Er volgden diverse albums, zowel Nederlands- als Engelstalig, hierbij werkte zij o.a. samen met Martin Buitenhuis, Ruth Jacott en Han Kooreneef.

Ze heeft een aantal eigen theaterprogramma’s gemaakt, samen met regisseur Bavo Galama. Leonie was in verschillende tv programma’s te zien en trad op in allerlei verschillende settings.

Ze heeft samengewerkt met het “Metropole orkest”, maar ook met verschillende streekorkesten, concerten variërend vanuit het De La Mar theater tot aan in de huiskamer.

Naast optreden componeert Leonie liedjes voor haar eigen werk en voor andere artiesten, zij is hierin zeer veelzijdig.

Momenteel is zij ook gastsoliste bij country pop trio “The Bluebirds” en speelt ze haar eigen “Nashville in Concert” theaterprogramma.

Ze zingt Engels- en Nederlandstalige pop, country pop/folk, maar ook Italiaans repertoire, ze

Leonie is een allround zangeres en songwriter en is bij ons als zangeres te boeken! Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Leonie Meijer ©DARIO EN MISJA

Leonie Meijer ©DARIO EN MISJA