Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Ze speelde de rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment. Tijdens Miss Saigon sprak en zong Linda de titelrol van de Disney Classic Mulan I en II.

Daarna speelde Linda in de serie Westenwind de titelsong “Laat me vrij om te gaan”, dit werd de eerste hit van Linda!

In 2000 won Linda met No Goodbye’s het Nationale Songfestival, ook kwam ze hiermee in de top 10 van de Nederlandse top 40.

In de musical komedie “Love Me Just A Little Bit More, kreeg Linda in 2005 de hoofdrol, ook kreeg ze hoofdrollen in de originele producties van Hans en Grietje.

In 2010 mocht Linda opnieuw in de rol van  Tiana een hoofdrol inspreken en inzingen van de nieuwe Disney film “The Princess and the Frog”. Ze werkte hierbij samen met Ruth Jacott en Jeroen van der Boom.  Ook vertolkte zij in deze periode de rol van “Lady of the Lake in Monthy Pythons Spamalot”. Ze speelde Eponine tijdens Musicals in Ahoy en ze vertolkte And I Am Telling you uit de musical Dreamgirls voor een uitverkocht Ahoy tijdens Musical Classics.

Linda is bij ons als zangeres te boeken. Vanzelfsprekend hebben wij een groeiend repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Linda Wagenmakers, persfoto