Lois Lane

Lois Lane

Lois Lane is opgericht door Suzanne Klemann en Tijn Touber. In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken, dit optreden maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt. De eerste single“Break it Up”uit 1987 krijgt veel aandacht, in 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met “Amsterdamned”, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas!  De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd als ook “My Best Friend”een grote hit wordt. In 1989 verschijnt het debuutalbum ‘LoïsLane’ bij Polydor, deze haalde de eerste plaats in de Album Top 100. Vervolgens ‘It’s The First Time’ een Top 10-hit, dit album wordt platina!  LoïsLane wordt op een feest van Polydor winnaar van de Zilveren Harp, in 1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, dit album wordt eveneens platina!

Loïs Lane is een graag geziene band in het ‘live circuit’en wordt veel gevraagd o.a. voor de‘Marlboro Flashback’tour. Er wordt gekozen voor een flashback naar ABBA. Dit wordt zo’n groot succes dat de vraag naar LoïsLane ‘goes’ ABBA tot op de dag van vandaag groot is! In het voorjaar van 2000 verschijnt’Hear Me Out’ geproduceerd door de Brit Andy Wright (o.a. Simply Red en de Eurythmics).De daarop volgende jaren heeft de band losse single-successen met ‘Simply Beautiful’en’Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisieserie waarin Suzanne een rol vertolkt. Ook zet Suzanne zich intensief in voor het goede doel (Orange Babies) en treden ze veel op met andere bekende Nederlandse zangeressen in de formatie ‘Girls Wanna Have Fun’. In deze periode begint Monique met solo-concerten en een American Songbook-tour met het Metropole Orkest!

Het is een feit dat Lois Lane al 20 jaar een mooie plaats in de popmuziek inneemt en een bijzondere band is en blijft!

Lois Lane is bij ons te boeken! Wij hebben vanzelfsprekend een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.


LoisLane ©MarcelVanDerVlugt