Lucretia van der Vloot

Lucretia van der Vloot

Lucretia van der Vloot is een geboren en getogen Amsterdamse, maar haar roots liggen in Suriname. In 1993 studeerde ze af voor de Academie voor Kleinkunst, sindsdien vertolkt zij vele rollen in zowel film-, televisie- als theaterproducties!

In de theaters was zij o.a. te zien in “Bernstein Broadway Songbook” begeleid door het “Metropole Orkest” zong ze samen met onder andere Monique Kleman (Lois Lane). In “Female Factory” speelt ze met een groep internationale zangeressen shows in Nederland, Spanje en Rusland. In “She got game” zong ze o.a. samen met Leoni Janssen. Ook werkte ze samen met o.a. Birgit Schuurman in “High Heels In Concert”.

Voor de theatervoorstelling “Jenny Arean met Lucretia van der Vloot” wonnen Jenny en Lucretia de “Annie M.G. Schmidt-prijs” voor het lied “Halleluja Amen”, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk.

Ook speelde zij in de theaterproductie “De Marathon”.

In 2018 toerde Lucretia met de voorstelling “Lucretia sings Gladys” door het land. Dit was voor Lucretia een eerbetoon aan de grootste nog levende soul-legende! Vanaf 2020 speelt zij samen met Thijs Borsten en zijn band in de door hen ontwikkelde voorstelling “Kind van twee werelden”.

Ook maakt zij haar eigen theaterprogramma’s zoals: “Alles Wat Telt”, “Altijd Over Liefde”, “Soulcabaret” en “Altijd Alles”.

Vanaf voorjaar 2022 speelt zij de rol van Miss Hannigan in “ANNIE”!

In de film en serie “All Stars” speelde Lucretia de rol van Anja; de vrouw van Thomas Acda. Bijna vijftien jaar later speelt ze ook mee in “Old Stars”, het vervolg op “All Stars”! Ook was zij te zien in o.a. “Baantjer” en “Grijpstra & De Gier”, in het programma “The Big Escape” en zij was één van de juryleden van “All Together Now”.

Lucretia vormt al meer dan 15 jaar samen met Michelle David en Rocq-e Harrel the girl group “Big Black & Beautiful” wat als gevolg heeft bomvolle theaterzalen en een uitverkochte “Heineken Music Hall”.

Lucretia is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Lucretia van der Vloot ©ArjoFrank Fotografie