Marius Preda

Marius Preda

“Marius Preda” woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Den Haag. Hij komt uit Roemenië en speelt op diverse instrumenten, o.a. op cimbalom, panfluit, accordeon, viool en nog veel meer!

Cimbalom is een bijzonder muziekinstrument wat veel voorkomt in Hongarije en Oost Europese landen. Het lijkt een beetje op de binnenkant van een piano waarover metalen snaren zijn gespannen. Hier wordt met stokken op gehamerd!

Op zijn 14e jaar werd hij  toegelaten op de Roemeense Hogeschool. Al tijdens zijn studie trad hij op met veel orkesten en leerde hij ook viool en accordeon spelen.

In 1993 kwam hij naar Nederland, hij ging spelen in het ensemble van “Nicolai Pirvu”!  In 1995 tot 2000 ging hij piano en vibrafoon studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werkte o.a. samen met het “Filharmonisch orkest” en soleerde bij het “Combattimento Consort Amsterdam”.

Zijn loopbaan werd vervolgd als solist in een productie van “Flairck” en als solist bij het “Rosenberg Trio”!

Marius heeft een uniek talent en is bij ons te boeken als artiest op uw hafabra concert. Met zijn eigen act, samen met een andere artiest óf met het orkest, in overleg is veel mogelijk!

Marius Preda ©Persfoto