Marjolein Keuning

Marjolein Keuning

 

Marjolein Keuning heeft in de loop der jaren haar sporen meer dan verdiend in (muziek) theater, film en televisie! 

Zij is een Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice.

Bekend van diverse musicals in de Nederlandse (muziek) theaters o.a. “Fun Home“, “You’re the Top“, “De Verwarring“, “Turf“, “Nonsense“, “Nilsson“, “Closer Than Ever“, “Keep Cool“, “Pinocchio” en “Les Miserables“!

Marjolein werd ook bekend door haar rol in “GTST” als Maxime Sanders. In 1993 speelde ze in “Vrouwenvleugel” en in 1994 tot 1996 in “Onderweg naar Morgen“!

Zij heeft grote rollen in binnen- en buitenland, is vaak te gast bij de bekende TV-programma’s en heeft zelf div. programma’s gepresenteerd. Ook heeft zij in 2016 deelgenomen aan “Wie is de Mol“.

 

Vanaf 1986 tot nu heeft zij regelmatig optredens als lead- en backingvocalist op radio en tv. In 1987 was zij te zien en te horen op het “Eurovisie Songfestival” in het achtergrondkoor van Marga Bult die mee deed met het liedje “Rechtop in de Wind“.

In 2004 was zij leadzangeres bij “Dinner Show Novomundo“!

Haar opleiding heeft zij gevolgd op het conservatorium in Rotterdam waarna ze meespeelde in de musicals “Cats” en “Chicago“.  Daarna ging zij naar het Lee Strasberg Institute in Los Angeles om acteerlessen te volgen.

Marjolein is bij ons als zangeres te boeken. Wij hebben hiervoor een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Marjolein Keuning, persfoto