Micheline Van Hautem

Micheline Van Hautem

Ondersteund door een groot orkest voelt Micheline Van Hautem zich op het podium als een vis in het water!

Met haar eigen producties heeft ze bij meer dan 80 orkesten gezongen door het hele land. Het repertoire van haar landgenoot Jacques Brel en van Nederlands meest flamboyante zanger Ramses Shaffy trok volle zalen!

Micheline trok als avonturier samen met haar stem, gitaar en laptop de wijde wereld in. De eerste stop was in New York, waar ze film en toneel aan het Lee Strasberg Institute studeerde en privé zang volgde bij de Italiaanse Laura Imperia. Om zich te onderscheiden zong Micheline vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

Terug in Europa werd ze warm onthaald in het Amsterdams Concertgebouw!

Ook voerde de muziek van Brel haar van Edinburgh naar Australië, waar ze volle zalen trok. In Edinburgh won ze de “Herald Angel Award”!

 

“Chocolat” is haar eerste CD, bestaande uit een selectie eigen geschreven songs opgenomen met medewerking van “The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn en Mathilde Santing”!

Met “La Musique” de tweede CD keert Micheline terug naar haar eerste liefde: de muziek van Jacques Brel. De neef van Jacques, Bruno Brel zingt “Marieke” in duet en Spinvis is de duivelse stem in “Le Diable”. De producer is Erwin van Ligten, gitarist en sparring partner van Micheline. Er volgt een tour en een CD “L’esprit de Jacques:  met Bruno Brel waarmee Micheline een perfect duo blijkt te zijn. “Amsterdam, Vlakke Land en Au suivant” doen de zalen vollopen!

Met de CD “Creme de la Crème” die ze samen opneemt met gitarist/producer Erwin van Ligten, verrast ze iedereen met een collectie nieuwe Franse vertalingen van songs van artiesten zoals Boudewijn de Groot, Frank Boeijen en zelfs André Hazes! Op het podium zijn Micheline & Erwin niet te versmaden en trekken volle zalen in Nederland en België.

Wil je Micheline als gastartieste op je hafabra concert, zij is als zangeres en evt. ook als presentatrice bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij voor haar een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.