Monique Smit

Monique Smit

 

Monique Smit werd bekend met het tv-programma “Gewoon Jan Smit”, een realitysoap van haar broer. Daarna deed ze in 2007 mee aan “Just the Two of Us, waar haar muzikale carriére begon. Haar partner was Xander de Buisonjé.

In 2006 zong ze met broer Jan het liedje Kerst voor iedereen, waarna zij in 2007 tekende voor een platencontract, waarna haar single “Wild” uitkwam. In datzelfde jaar tekende zij haar contract bij de Tros en heeft zij tot 2015 het muziekprogramma Zapp Kids Top 20 gepresenteerd. Zo kwamen er meer programma’s voorbij waabij zij één vande vaste gezichten was, o.a. “Sterrenparade”, “Sterren.nl” etc.

In 2011 bracht zij samen met Tim Douwsma het duet, “Eén zomeravond met jou” uit, vervolgens in 2013 een album met o.a.  “Langzaam Wordt Het Zomer”, “Dromen Van Elkaar” en “Even Niet”.

In 2014 opnieuw een samenwerking met haar broer Jan, het eerste deel van 2 Kleine Kleutertjes verscheen. Dit is uitgegroeid tot een uniek project, de liedjes zijn geschreven door Jan en worden gezongen door Monique. De 2 Kleine Kleutertjes worden nog elke dag uitgezonden bij RTL Telekids. Deel 1 haalde dubbel platina en er verscheen een DVD die 23 weken op nummer 1 stond in de DVD Charts. Deel 2 kreeg in 2016 goud!

Monique is bij ons als zangeres te boeken. Vanzelfsprekend hebben wij een groeiend repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Monique Smit ©Michel Porro, 2013