Nurlaila Karim

Nurlaila Karim

Nurlaila al jaren bekend in de musicalwereld, nu als “Tina” in “De Tina Turner Musical”, vorig jaar als “Donna” in “Mamma Mia” beide in het Beatrix Theater!

Al in 1998 ontving Nurlaila de “Dolf Brouwers Trofee” voor het beste aanstormend Haagse talent! Ook werd zij in 1998 met het liedje “Alsof je bij me bent” tweede op het “Nationaal Songfestival“!

Nurlaila heeft diverse tv-commercials ingesproken en gezongen, ook voor o.a. Sky Radio en Q-music!  Zij was de vaste stem van de “Primera commercials“. Samen met “Stanley Burleson” heeft Nurlaila de titelsong van de “Lion King” ingezongen.

Vanaf 2001 stortte Nurlaila zich een aantal seizoenen met hart en ziel op een aantal grote theaterprojecten. Zij won tijdens het “Musical Award Gala 2001” de “John Kraaijkamp Musical Award” voor de “Beste Vrouwelijke Hoofdrol” in “Rent“!

Er volgden al snel spectaculaire concerten zoals “Musicals in Ahoy 2004” en “Musicals in Ahoy 2006“! Ook verleende zij haar medewerking aan het spectaculaire theaterconcert “De Munk Live” van haar musicalcollega “Danny de Munk“!

Vanaf 2006 tot heden belandde zij in diverse bekende musicals o.a. in “Miss Saigon“, “The Wiz“, “Fame“, “Rent“, “Les Misérables“, “Sister Act“, “The Bodyguard” en “On your Feet“!

Haar soloalbum “Chameleon“, een mix van musical, soul, funk en jazz kwam uit in 2013!

Nurlaila’s droom kwam uit toen zij in 2015 met haar eigen show “Fourtina, a tribute to te legend of rock Tina Turner”, door het land toerde! Zij bezocht 48 theaters waar zij voor een groot muzikaal spektakel zorgde!

In de musical “The Bodyguard” was zij te zien als Nicki Marron!

In 2019 deelde zij de hoofdrol met “Antje Monteiro” in “Mamma Mia“!

Nu, anno 2020, deelt “Nurlaila” de hoofdrol met “Nyassa Alberta” in de niet te missen musical “Tina, De Tina Turner Musical“!

Tina Turner” wordt dit jaar 80, er was sprake van dat zij de premiére van de musical “De Tina Turner Musical” zou bezoeken, helaas ging dat niet door.

Nurlaila Karim is bij ons als zangeres te boeken! Zij is heel veelzijdig (zie video’s) en kan o.a. solo en met “Tribute to Tina Turner”, samen met 2 danseressen worden geboekt!

Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Nurlaila Karim ©Rosa Quist

Nurlaila Karim, Tribute Tina Turner